screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Szörnyű szépségápolási tévhitek!

2016. április 19. 16:45 - K.Blanka L.

Szörnyű szépségápolási tévhitek!

Sajnos rengeteg ökörség elterjed a neten, ami totál nem úgy van, sőt még kárt is tehetsz az egészségedben! Sok youtuber még beszélni sem tud normálisan, nem hogy jókat ajánlani... Én most ezeket a borzalmas tévhiteket gyűjtöttem össze:

 

1. Szérumok, alapozók különböző krémekkel, alapozókkal való összekeverése:

-,,Csináljunk házi bb krémet! Hagyjunk ki 3 lépést! Keverjük össze a szérumunkat a hidratálókrémünkel és + az alapozónkkal, tehetünk bele egy kis fényvédőt is, és kész is!"
-,,Keverd össze a sötétebb alapozódat egy teljesen más márkájú, sőt más fajta világosabb alapozóddal!"

Ne már! Most tényleg 1-2 mp miatt képes vagy kockáztatni a bőröd egészségét? Egy kis kémia: 2 anyagot ha összekeverünk egy új anyag keletkezik! Csak egy példa: A levest nem fogod a főfogással és a desszerttel összekeverni, leturmixolni és úgy megenni, mert esetleg a mellékhelységben fogod találni magad. Pedig az étel a gyomrunkban összekeveredik, nem mindegy a sorrend. Bb krémet nem tudsz házilag különböző kémiai anyagokban gazdag krémekből kikeverni, mert lehet, hogy egy nagyon káros anyagot keversz ki!

2. Új fixáló spray:

-,,Hajlakk fixáló spray helyett! Szépen egybetartja a sminket!"

A hajlakkban mindenféle olyan anyag van aminek ha utána néznél jól meggondolnád, mielőtt az arcodra fújnád. Bezzeg ezek az emberek nézik a krémmánián, hogy pl.: egy sminknek vagy egy krémnek minden összetevője jó legyen, ne legyen káros az egészségre...stb De azért a hajlakkot szívesen fújják az arcbőrre! Ha ezek az összetevők egy krémben lennének soha az életbe nem kennék magukra...

3. Bőrtisztítás:

-,,Érzékeny bőröm van, ezért csak tonikkal törlöm át az arcomat, mert a víztől és az arclemosóktól kiszárad."

Aki ilyet mond, az ezt gyorsan törölje ki a fejéből. A víz ápolja a bőrt, száraz/érzékeny/ekcémás bőrre is vannak kiváló arclemosók amik még ápolják is a bőrt. A tonik csak felfrissíti a bőrt, a zsír 40-50% -át tünteti csak el. Nagyon nem higénikus!

3. Fogfehérítés:

,,-Citrommal + szódabikarbónával gyönyörű fehér fogakat varázsolhatsz magadnak!"

Ez igaz, de milyen áron?! Egy ideig óráig hófehér fogaid lesznek, majd a citromban lévő sav kivonja a kálciumot, meg minden értékes ásványi anyagot a fogaidból, és a fogzománcod tönkremegy. Szerintem nem éri meg! Erről itt olvashatsz bővebben: http://mhao.blog.hu/2016/03/12/fogfeheritesi_tevhitek

4. Gyönyörű nagy szempillák:

,,-Attól sokkal nagyobbak és szebbek lesznek a pilláid, ha a szempillagöndörítőt a szempillaspirálozás után használod!"
-,,Hajszárítóval pörköld meg a szempillagöndörítőt és úgy használd!"

Tőlem nyugodtan! Úgyis van műszempilla... Azután meg úgyis van szemhéj plasztika...

Mind a kettő nagyon káros a szempilláknak. 1. A festék megdermed a pillákon és  a göndörítéssel utána le is töröd! 2. Ez rosszabb, vagy kb olyan mint a hajsütés. Töredezni fognak a szempilláid, ráadásul még meg is égetheted a szemhéjadat, mert sokan véletlen rácsípik a szemhéjukra, ami amúgy is kellemetlen, de így ne akard tudni.

5. Kylie Jenner Száj nagyobbítás:

-,,Vegyél elő egy kis felespohárkát és szívjad be vele a szád a teltebb ajkakért!"

1. Eléggé fájdalmas, véraláfutásokat okoz, kb egy fél nap után úgyis visszamegy a duzzadt száj, de a fájdalom, meg a többi ami ez után következik az akár másfél hétig is eltarthat! Ráadásul nagyon csúnya. A száj felrepedhet, sőt a kis pohár is eltörhet, ami szintén veszélyes, mert beleálhat a bőrbe.

 

6. Macskaalom maszk:

-,,A szép bőrért! Hozzávalók: macska alom, méz, víz, illóolaj."

Elképedek sokszor, hogy mire képesek egyesek?!?! Azért mert bentonit anyagot tartalmaz? De az, ugye nem érdekel senkit, hogy mi más is van még egy macskaalomban? Rengeteg vegyi anyag van benne pl.: alumínium-szilikát ami egy komoly idegméreg, üveggyártáshoz és szigetelőanyag gyártásához is használják. Úgyhogy ezt se próbáld ki!

7. Fahéj pakolás:

-,,Nem kell hozzá más, csak fahéj, csoki, banán és eltűnnek a pattanások!"

A fahéj az egy erős fűszer ami bőrírritációt okozhat töményen az arcra kenve, aknés, sebes arcra pedig különösen veszélyes alkalmazni! A sebes arcon még égési sérülést is okozhat, úgy megmarhatja!

8. Chili Olaj ajakfeltöltésre:

-,,Szép telt ajkakat szeretnél? Cseppents rá egy kis chili olajat!"

Ezt még pár hónapja egy híresebb női újságban olvastam. Eléggé megdöbbentem rajta, mert a chili olaj tulajdonképpen begyullasztja, megmarja a szádat, és ezáltal megnöveli a méretét, mert bedagad tőle.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr748645284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.04.20. 16:39:46

A következő linken letölthető egy írás, mely összfoglalja, amit a testi szépségről, annak működéséről, szerepéről, hatalmáról, külső és belső kapcsolatáról tudni kell:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid064

(A legfelső sor a kép tetején, "Egyebek (A világ működése - Ember)". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ. Ezért is ilyen furcsa a cím.)

Burgermeister 2016.04.20. 17:56:56

nőőők..bazze...bármit megcsinálnak hogy csinosabbak, szexisebbek legyenek, nem képesek elfogadni magukat egy határ után

Voznyák Pista2 2016.04.20. 18:15:27

Most ezt miért kellett ?
Annyi derűs pillanatot szereztek már eddig a "tuningolt" csajok, mostantól ennek vége ?
Elrontod a szórakozásomat.

Ja, az miért divat pl. hogy a faszbúkra olyan képet raknak fel, amiken csucsorítanak, mint az a "Kylie Jenner"-es csaj (a jobb oldali) ? Kész röhej, de az a f.szi is, aki ilyenre rágerjed.

Tenkeskapi Tánya 2016.04.20. 19:08:15

Nezi a ferfi a not az elso randin:
"Mu a melle, mu a szaja, mu a haja... Es ez akar egy igazi ferfit?!"

Sunny Days 2016.04.20. 19:08:29

"Nagyon nem higénikus!" iiiiiiiijjjjjjjjjjjjáááááááááááájjjjjjjjjj!

Circus 2016.04.21. 16:35:48

@Tenkeskapi Tánya: +1 :)
Amúgy továbbra sem hiszem el, hogy az a kiszopott (bocs, de az) száj az tetszik valakinek... mitől vonzó (szépnek meg szexinek biztos nem nevezném)???
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!