screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Primer

2016. március 12. 11:47 - K.Blanka L.

Mi az a Primer?

Sokan nem tudják, hogy a primer tulajdonképpen micsoda, mire való, mi a szerepe. Ha szeretnél róluk bővebb információt akkor olvass tovább! :)

1. lépés a hidratálás 2. Primer 3. Alapozó 
A primert arra kell használni, hogy a bőrünket előkészítsük a sminkeléshez, kiegyenlítse a bőrt, hogy az alapozó sokkal simábban lehessen felvinni, és tartóssá is teszi a sminket. Víz-, szillikon bázisuak vannak. Feltölti az apró mélyedéseket, ráncokat, egyenetlenségeket az arcunkon.  A bőrünkbe úgyis begyűrődne a smink, de legalább a szilikonmolekulák miatt a bőrön levő olaj is kevésbé tud kölcsönhatásba lépni a sminkkel. A benne lévő szalicilsav /sav segít mattítani a bőrt. A, C,E vitaminokat, szőlőmagolajat, zöldtea kivonatot tartalmazhatnak.   Különböző primert vehetünk, különböző korosztályak valókat. Pl.: van amelyik ránctalanít is egyben, a másik küzd a pattanásokkal, harmadik felveszi a harcot a pigmentfoltokkal. ;D Vannak bőrszín kiegyenlítők, uv-védőt...stb

De sajnos van egy hátulütője, hogy pl. hiába tartalmazhat öregedésgátlókat az nem váltja ki az igazi ránctalanítókat! Ez tulajdonképpen egy átmeneti, optikai hatás, hogy szép makulátlan a bőrünk. Muszáj közben valóban ápolni a bőrünket, ez csak arra jó, hogy egész nap szépen egyenletesen simul rá a bőrünkre az alapozó, de miután lemossuk, ugyanaz lesz a helyzet, és tennünk kell valamit a bőrünk érdekében! Attól ne ilyedjünk meg, hogy tele vannak szilikonnal, mert a szilikon hidratálja a száraz bőrt is, nem hagyja kiszáradni. A japán nők 70%-a használ primert rendszeresen, és úgye ti is észrevettétek, hogy mennyire szép, sima bőrük van. Most mutatok néhány egész jó primert különböző kororsztálynak illetve különböző árkategóriában.  Lesz amelyiknek szinte a csillagos eget fogja söpörni az ára. :D Szerintem megéri venni egy jó minőségű primert hiszen ez az amit először felviszünk az arcunkra, és alapja mindennek.

 

Mutatok néhány kiváló minőségű primert:

Maybelline Baby Skin Pore EraserClinique Superprimer Face PrimersMAC Strobe Cream

1. Maybelline 2000 Ft körül  2. Clinique 8100Ft  3. Mac 4-9000Ft között 4. Rimmel stay matte 1900Ft 5. Benefit Porefressional 10.000Ft

Rimmel Stay Matte Primer

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: primer sminkek

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr1008469692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!