screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Minden amit tudni kell a barnításról

2016. március 25. 12:42 - K.Blanka L.

 Minden amit tudni kell a barnításról:

 image_3.png

Rengeteg féle módon van lehetőségünk barnulni. A legelterjedtebb módok a szoláriumok meg az önbarnítók. Mind a két félének vannak előnyeik, hátrányaik.

Mik az önbarnítók előnyeik, hátrányaik?

Előnyeik: Nem tesszük ki a bőrünket erős napsugárzásnak, UV-nak, egészségkárosító hatás nélkül kölcsönöznek barnaságot, a mélyebben fekvő sejteket érintetlenül hagyja. A bőrt nem csak beszínezik, de hidratálják és ápolják is. Otthon is alkalmazható, viszonylag gyors.

Hátrányaik: Szerintem ezt mindenki tudja, hogy miután felkerül az önbarnító, nem lehet érintkezni semmivel, amihez csak hozzáér azt megfogja. A bőrön eléggé nehéz szépen egyenletesen eloszlatni anélkül, hogy egy-két helyen ne legyél foltos. Főleg a tenyerekről nem könnyű leszedni, mert ha rögtön lemossuk akkor sárga lesz, ha nem rögtön akkor sötét. Ráadásul egy rakás önbarnító krém/spray amúgy is sárgásít.

Spray, krém vagy hab?

Szerintem a legjobb az ha mindet kipróbálod és amelyiket a legkönnyebben tudod használni azt vedd, használd rendszeresen. Igazából ez maga a terméktől is függ, az állag nem számít annyira, de ha nagyon választanom kéne közülük akkor a krémet ajánlanám, de hab állagú sem rossz.

Hogyan használjam?

    • Pár nappal előtte kezd el hidratálni a bőrödet, mert a száraz, repedezett bőrön egyáltalán nem mutat jól.
    • Önbarnítás előtt célszerű lezuhanyozni, hogy a bőrünkről a felesleges faggyút lemossuk, mert különben nem fog tapadni rá az önbarnító és előbb fog lejönni. Tusfürdő helyett szappant hazsnáljunk, mert a tusfürdő mindig hagy maga után egy kis ,,krémet" amit nehezen lehet lemosni.
    • Azután jöhet a bőrradírozás. A Body Shop bőrradírjait nagyon tudom ajánlani egyébként. Töröld szárazra a bőröd amikor mindennel készen vagy és kezd el felvinni az önbarnítót!
    • Nagyon alaposan oszlasd el az egész testeden és különös figyelmet fordíts a hajlatokra, a szem és száj körüli részekre. Az arcra olyan önbarnítót használj amit lehet oda kenni és ugyanúgy figyel a színre, bőrtípusra mint akár egy alapozónál.
    • Használj a felvitelhez kesztyűt.
    • Ha a hátadat nehezen tudod bekenni, inkább kérd valaki segítségét hozzá.
    • Amikor az önbarnító már teljesen megszáradt, érdemes lezuhanyozni, de csak akkor, ha már teljesen, mert különben foltos leszel.
    • Mossál alaposan kezen utána! De a legjobb ha kesztyűt használsz.

 

image_30.jpeg

Rhaea Estelle youtuber készített egy videót arról, hogy hogyan kell helyesen felvinni az önbarnítót.image_25.jpeg

Szolárium előnyei/hátrányai?

Előnyei: D vitamint, kálciumot juttat a szervezetedbe, segít eltüntetni a pattanásokat és pár perc alatt készen vagy, szinte rögtön látszik a változás, nem leszel foltos tőle, ráadásul sokkal tovább tartó barnaságot ad bőrnek.

Hátrányai:   Túlságosan gyakori használata öregíti, ráncosítja a bőrt, sőt még bőrrák kialakulásához is vezethet. Sajnos a szoláriumokban sem tudják teljesen 100%-osan kiszűrni a káros UV sugárzást. Az UV-A sugárzás nagyon magas is a szoláriumokban. 48 órán belül csak egyszer szabad befeküdni/állni. Fokozatosan vezessük be, mert egy hófehér bőrnek egy hirtelen hoszú szoláriumozás az elég veszélyes leégést okozhat.

Napozás:

  • A napozókrémed minimum érje el a 40-es faktort, mert különben az UV sugarak biztosabban áthatolnak.
  • Mindig kend be magad! A napozókrémtől még segíti is a barnulást, de főképpen a káros sugaraktól véd meg.
  • Csak mértékkel! Tarts szüneteket napozások között.
  • Ha leégsz, kend be magad nyugtató aloe verás, kamillás vagy körömvirágos krémmel, amelyek elősegítik majd a sejtek regenerálódását és csökkentik a fájdalmat is.
  • Használjunk napozás utáni krémet.
  • Ne vidd túlzásba, mert nagyon öregítheti a bőrt!

Itt is van néhány nagyon erős és tökéletes napvédőkrém!

 

image_6.png

Testfújás: Olyan mint a szolárium csak UV nélkül. :D Festékpisztollyal történik, utána célszerű lemosakodni, mert a bőrön itt-ott maradhatnak festékrészecskék. Kb 1 hétig tart.

Ezeken kívűl hogyan lehet barnulni még?

Van erre is néhány mód, a végeredményt nyílván lassabban érhetjük el tőlük:

Béta karotin tabletta:  Hallottuk már, hogy a sárgarépa, sárgadinnye, meg még néhány zöldség által is barnulhatunk. Miért is pont tőlük? A válasz egyszerű, mert béta karotin tartalmuk van! A béta karotin az A vitamin provitaminja, vagyis A vitamin lesz belőle. A karotinok csökkentik a szív-és érrendszeri megbetegedések előfordulási arányát és a rák kockázatát is. Emellett megsokszorozza a pigmentek számát így gyorsabb barnulást idéz elő, és a bőr megőrzi a barnaságát. Mellette kell egy kicsit napozni ezért. Viszont nagyon óvatosan kell szedni, ugyanis túl lehet adagolni! 1-2 hónapig szabad csak szedni, tovább nem ajánlott!

 Béta karotint tartalmazó zöldségek, gyümölcsök: sárgarépa, spenót, sárgadinnye, brokkoli, mango

Cukornád kivonat: Semmilyen károsélettani hatása nincs, tetszőlegesen használható. Reakcióba lép a bőr szabad aminosavaival és úgy idézi eő a barnulást. Mellette erősíti a csontokat, a szív izomzatát,a koleszterin- szintet csökkenti, ezáltal a magas vérnyomást is. Abőrre kell kenni. A bőrt feszesíti, összehúzza a ráncokat. A Enyhe barnaságot ad.

Kesztyű az önbarnító krémekhez:

Top önbarnítók: Clarins 8-9000Ft, Dove önbarnító:1500Ft körül, Clinique 6-7000Ft, Vichy 4-5000Ft, Dior Bronze Auto-Bronzant 9500-11000Ft, Balea mágic summer 1000Ft, Sundance 1400Ft, Alverde 1200Ft

Naptejek: Shiseido Spf 50 6000Ft, Hawaiian Tropic Spf 50 3200Ft, Vichy capital soleil Spf 60 4-5000Ft, Vichy capital soleil Spf 50 spray 4-5000Ft, Herbária Spf 50 2000Ft

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr658524856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!