screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Púderek, Mindent a púderekről

2016. március 12. 12:04 - K.Blanka L.

Púderek, Mindent a Púderekről

Lehet kőpúder, púdergyöngy, porpúder, az vagy fed, mattosít, fixál vagy mindet tudja egyszerre. Csak tudni kell mértékkel használni őket! 

guerlain-meteorites-aquarella-2014.jpg

A púdereknél kevésbé baj, ha világosabbat választunk mintha sötétebbet választanánk.
 
,,Bake the face": Sok beauty gurunál elterjedt kifejezés arra, hogy a korrektorra rengeteg porpúdert viszünk fel szivaccsal amit néhány perc után egy ecsettel eldolgozunk. Állítólag nagyon szép makulátlan lesz a végeredmény. 

Alkalmi sminkhez elmegy, de a mindennapokra enyhén szólva kicsit erős. :D


A púder ráncosíthatja a bőrt ha túl sokat használjuk, én ezért csak a korrektorozott részekre használók egyáltalán púdert.  Púderalapozók: Ha púder alapozót használsz akkor semmiféleképpen ne használj fölé még sima púdert. A púderalapozók azért  nagyon jók mert felszívják az olajosságot, erős fedést biztosítanak,  nem kell még külön púdert felvinni, és sokkal tartósabbak mert nem folynak le.  Én kabuki ecsetet ajánlok a felvitelükhöz. Körkörös  mozdulatokkal nagyon könnyedén  bele lehet dolgozni  vele a bőrbe. A púderekben az is nagyon jó hogy nagyon sokáig eltarthatóak mert nincs bennük semmi nedves, olajos összetevő mint pl az összes krémes állagú termékben.  Ha kőpúder kezd már kicsit megkeményedni akkor az is fel egy két kis karcolással és akkor újra a régi lesz. Semmiképpen se nyúlj bele pusztakézzel mert az olajosság és a bacilusok a bőrödről megtelepszenek rajta és utána kaparhatod le a felső rétegét a púdernek. 

Minőségi púderek egy drogériás egy drágább:

Min.Elképesztően jó púder. Sajnos drága, de nagyon sokáig elég, nagyon kevés is elég belőle. A fedése nagyon jó, lehet használni púder alapozóként pl ha bevizesíted a szivacsot amit adnak hozzá. A szivacs is minőségi, és hátul rácsos a kompakt a szivacsnak, hogy tudjon szellőzni. A púder cserélhető benne, és jóval olcsóbb ha csak egy utántöltőt veszel bele. A púder nagyon selymes, nem porzik, de kicsit vigyázni kell vele, mert túl sokat vesz fel az ecset. Szerintem szivaccsal jobb használni. Én mattításra az orromnál, de főleg a korrektorozott részekre ütögetem fel a szivaccsal. Szinte alig kell belőle és fixál, picit fed, és nagyon jól mattít. Egy darab csillám nincs benne ami előny. 13 g-os kiszerelésű. És ami nagyon tetszik, hogy viszonylag nagy, és ezáltal óriási tükre van. :) Kis bársony tokja is van ami megvédheti a karcolásoktól, ütődésektől. ;)

 

.

Itt is van a rimmel stay matte, ami az egyik legjobb és leghíresebb kőpúder. Finom selymes állaga van. Szintén nem porzik. Az ára kedvező. És nagyon szépen mattít, csak nekem egy bajom van vele, hogy túlságosan is lemattít,ami lehet, hogy sokaknak előny, de én azért szeretem, ha egészséges fénye van az arcomnak, szóval nem csillog, hanem természetesen matt. Szerencsére ebbe sincs csillám. :D

.

 

 

 

 

Púderek típusok: 

Két nagy csoportba oszthatjuk őket:  Kompakt (préselt) púder és a Porpúder,

screen_shot_2016-03-24_at_08_20_36.png

Mindegyik fajtából gyártanak por állagút, préseltet:   De persze vannak a púdergyönygyök is :)

Transzparens púderek: Másnéven átlátszó púder. A smink fixálására van, nincs fedése, szépen mattít és kiválóan helyén tart mindent. Az alapozóval 

essence-all-about-matt-fixing-kompakt-puder.jpg

Mattító púderek: Ez a púder fajta már a smink fixálására nem igazán alkalmas, de annál inkább a mattításra, fedésre. Túl sokat ne vigyünk fel belőle, mert akkor ,,poros" lesz a hatása.

screen_shot_2016-03-24_at_08_32_47.png

Bőrszínű púderek: Na ezek a púderek azok amelyek
,,mindenre" alkalmasak: fixálására,fedésre, mattításra. De mindenképpen vigyázzunk a színválasztással. Inkább 1 árnyalattal világosabbat mint sötétebbet válasszunk. 

 screen_shot_2016-03-24_at_08_21_15.png

Hd púderek:

Egységesítik a bőrt, erősen mattítanak. Könnyen ,,poros" hatást lehet velük elérni ha nem dolgozzuk el szépen. A mindennapokra túl erős, de ezt a púdert pont fotózásokhoz találták ki. :) A színűk álltalában fehér, de a bőrön átlátszóvá válnak.

11588_83331_900px_new_deptimg_jpg_deptimg.jpg

 Csillámosító, kiemelő púderek:

Pl.: Guerlain meteorites púdergyöngyei,  amit lehet kapni kompakt táskabarát csomagolásban is, gyönyörű egészséges csillogást ad az arcbőrnek. Valahol a highlighter és a sima átlátszó púder között van ez a púder típus. Bátran lehet használni egész arcra.(főleg szárazabb, normál bőrűeknek ajánlom, hogy mindenhova vigyenek belőle). Zsírosbőrűeknek ez pont tökéletes a highlighter helyett, mert az ,,igazi" highlighterek túl erősek, túlságosan fénylenek, ehhez a bőrtípushoz.

 

puder_w_kulkach_500x500.png

Színes púderek:

A színes púderek közé soroljuk a pirosítókat, bronzosítókat is, de miért vannak lila, zöld, sárga púderek is? Kezdőknek nem ajánlanám a többi színes púdert, mert kell hozzá egy kis gyakorlás, sminktudás, hogy úgy tudjuk őket használni, hogy ne terjen el a bőrünk színétől. Valahola meteorites púder is ilyen, hogy különböző színeket használunk és végül teljesen normális lesz a végeredmény. Ezek a púderek valahol úgyanúgy működnek mint a színes korrektorok. 

szines_puderek.jpg

guerlain_02clairmeteorites003.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr118469752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!