screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Mindent a Korrektorokról

2016. március 12. 12:03 - K.Blanka L.


Mindent a korrektorokról:

 

image_14.png

Nézzük csak mennyi mindenre használjuk a korrektort! Bőrhibák eltüntetésésre, karikák, vagyis a fáradság jeleinek eltüntetésére, highlighterezésre, szemhéjalapozásra, rúzs alá, akár alapozónak is...stb De ez mind helyes is? Mikre jók a színes korrektor ok? Korrektor típusokról minden. Ha érdekel olvasd tovább! :)

Bőrhibák eltüntetésére: Szerintem erre a célra a legalkalmasabb hiszen erre találták ki. A korrektor az alapozónál sűrűbb állaga miatt nagyon szépen eltudja tüntetni a bőrhibákat: bőrpír, pattanások, foltok... Folyékony korrektor a szárazabb részeken nagyon jól működik, a krémesebb, de szilárdabb a pattanásokra és bőrhibákra használható.

Egy dologra ügyeljünk mindig, hogy inkább mindig a kézfejünkre vigyünk föl belőle, és onnan vigyük fel egy ecsettel, minthogy maga a korrektor applikátorát érintsük az arcunkhoz, pattanásunkhoz, és fertőzzük össze.
 
Szem alatti sötét karikákra: Elvileg erre is van, viszont ha te ennél okosabb vagy, inkább nem pakolod tele a szemed alatti könnyen ráncolódó, érzékeny bőrt mindenféle korrektorokkal. Egyesek már szinte egy 4cm vastag réteget visznek fel, ráadásul szinte hófehér színűt. Igaz, hogy világosabb korrektor kell a szem alá, de sokan képesek túlzásba is esni. (rengeteg beauty guru is!) A szem a lélek tükre, ha korán ráncossá teszed, pl. tinédzser vagy huszonéves korban akkor egyre rosszabb lesz. Inkább pihend ki magad! A szem alatti karikákra mindig zsírosabb olajosabb korrektor vigyék fel, és alá is végyél fel egy kevés szemkörnyékápoló krémet, mert ha szárítós, nehezebb korrektor viszel fel akkor utána 20 év múlva meg is nézheted magad, amikor rengeteg szarkalábad lesz! Azt hogy időnként eltünteted a karikádiat az úgy rendben van, de ha nem muszáj akkor ne mindennap vigyék fel oda. 
 
Szemhéjalapként: Én csak azt tudom, hogy erre a célra már feltalálták a szemhéjalapot :D, és nem mindegy, hogy milyet kensz fel, mert némelyik korrektor nem is szemészetileg tesztelt. Mindent amit magunkra kenünk annak csak nem a 60%-a felszívódik.
 
Highlighterezés korrektorral: Egyetlen tanács, figyeljünk a mértékletességre és a természetességre. Ne legyen 6 árnylattal világosabb a bőrünk színénél! :D Rengeteg szuper jó highlighter korrektor van pl.: L'Oreal-nak, Ysl-nek. ;)
 
Rúzs alá: Előnye: tartósabb rúzs. Hátránya pedig a következő: a szánkon vékony a bőr így felszívódik, másrészt lenyaljuk a szánkról. A legviccesebb pedig az ha valaki nude rúzs helyett használja. Azt ne! :D Sajnos már láttam olyat. Biztos hallottatok róla, hogy egy átlagos nő kb 3-8 kg rúzst is lenyel egész élete során. Gondolom az nem lenne valami jó ha mondjuk megjelenne később egy cikk arról, hogy ,,Egy átlag nő kb 5kg korrektort fogyaszt el, eszik meg, egész élete alatt!" :D.
 
Alapozóként kb egész arcra: Egyrészt nem olcsó mulatság :D, más részt teljesen, sőt még jobban eltömíti a pórusaidat! Szó szerint mintha maszkot tennél az arcbőrödre. Ismeritek gondolom azokat aki azt mondják, hogy ők csak korrektort használnak, viszont szinte az egész arcukat bekenik vele. Ez még annál is rosszabb ha alapozót használnának...

A képen szemléltetni akarom, hogy ahogy a nyilak mutatják, úgy szabad eldolgozni a korrektort. A szem külső részénél, mindig befele, mert akkor kevésbé nyújtjuk meg a bőrt. A szaggatott vonalakkal pedig azt mutatom, hogy hova vigyétek fel.

image_38.png
Színes korrektorok?!  Mire jók?
 
Sokszor látunk színes korrektor palettákat pl. zöld, rózsaszín, fehér, sárga...
Mindenféleképpen fölé kell vinni egy normál színű korrektort is, hogy elfedjük.
Na akkor nézzük csak! :D
 
Zöld színű korrektor: piros foltok, minden pirosságra, pattanásokra
Rózsaszínes /narancsos: Szem alatti részekre
Lila: a bőr sárgásabb részeire
Fehér: highlightként (világosításra)
Barna: kontúrozásra

Korrektor típusok:

Folyékony korrektorok:

Leginkább a szem alá ajánlatosabb őket használni a könnyű állagukból kifolyólag.Minden bőrtípusnak megfelel. Renegeteg félét lehet kapni finish szerint: matt, szatén,csillámos, fényes... Fedésük a gyengétől a médiumig terjed, építhetőek. Ráncossabb vagy könnyen ráncosodó részekre is nagyon jól működik. Álltalában a matt folyékonyak sokkal tovább tartanak (tartósabbak az arcon) mint a fényesebb / szaténosabbak. A száraz részekkel is megbírkózik.

Krémes korrektorok:

A fedésük a médiumtól az erősig terjed. A krémesebbek normál/ száraz/érzékeny bőrtípusra való inkább. A keményebbek mehetnek a patikra is. Pattanásos bőrre egyáltalán nem jó, mert a zsírosabb, olajosabb állagú dolgok még több pattanást okozhatnak, mig a szárazbőrt ápolja, védi a kiszáradástól, hidratálja.

 

Krémpúder korrektor:

Normál, kombinált,enyhén száraz bőrre ajánlott. Építhetőek, a fedésük: a gyengétől a médiumig. A végeredmény púderes hatású lesz, úgyanúgy mint a többi krémpúdernél. Nagyon könnyű használni, matt finish jellemzi. Nem ajánlott nagyon pattanásos bőrre, meg nagyon szárazra sem.

Stick korrektor:

Nagyon könnyű használni, csak kitekerjük mint egy rúzst, és már vihetjük is fel. A fedésük jellemzően az egyik legerősebb. Vigyázni kell velük, hogy nehogy beleüljenek a ráncokba vagy kiemeljék a szárazabb részeket az arcon.

Tubusos korrektorok:

Nem csak fednek, de jól hidratálják a bőrt. Ráncokra, karikákra jól használható.

Highlighter korrektorok:

Olyan mint egy folyékony highlighter. Teljesen ugyanoda is kell felvinni az arcra, illetve a szem alá, szemzugba is. Ezzel a korrektor típussal szépen kitudjuk emelni, világosítani az arcunkat.


 
A legelső képen látható legjobb korrektorok: 1. Clinique even better 6900Ft, 2. Maybelline Fit me 2000Ft,  3. Maybelline age rewind 2-3000 körül, itthon még nem kapható,csak a neten, 4. Estée Lauder double wear 6500-8900Ft, 5. Nars 10.000 Ft körül lehet az ára 6. Catrice liquid 1200Ft, 7.L'Oréal lumi 3000Ft 8. Mac pro long wear 5900Ft 9. Ysl korrektor 9000-11400Ft 10. Catrice camourflage cream 1000Ft 11 Mac 4900Ft
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr598469746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!