screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Fényes haj titkai

2017. január 11. 13:04 - K.Blanka L.

img_0203.JPG

Sokan nem tudják, hogy milyen kencékkel, házi praktikákkal tudnának egészséges, ragyogóan tükörfényű hajkoronához jutni, ezért beletörődnek a hajuk állapotába. Pedig egyáltalán nem 

lehetetlenség változtatni ezen a problémán. A szép, fényes haj eléréséhez kitartásra lesz szükség!

Ma néhány hatásos tippet szeretnék veletek megosztani!

Első tipp: Napi 1,5-2l szénsavmentes ásványvíz 

Nagyon egyszerűnek hangzik,de mégis ezt a legfontosabb dolgot felejtik és hanyagolják el a legtöbben! Tapasztalatból mondom, hogy ez a leghatásosabb ,,módszer" a fényes haj érdekében.

Gondoljunk a hajunkra mint egy nagyon vízigényes növényre, amelyet napi szinten öntöznünk kell, mert különben elvékonyodik és kiszárad. 

(Kávé nem számít plusz folyadék bevitelnek, helyette elvonja a vizet.)

Nagyon fontos, hogy ne eröltessünk magunkba embertelen mennyiségű folyadékot, gondolok én a (3 l-nél többre), mert a jóbol is megárt a sok! És a lényeg, hogy ne egyszerre, csak fokozatosan!

A víz ivás nem csak a hajunkat ápolja, hanem a bőrönket is. Kevesebb pattanás fog kijönni az arcunkon

img_0194.PNG 

2. Tipp: Argán olaj, Makadámia olaj

Csak ajánlani tudom mindkettőt! Nekem nagyon sokat segítettek. Selymesebb és egészségesebb hajunk lesz tőlük.

A ricinust is ide írnám, mert szintén nagyon ápol, és még növeszti is a hajat, de  mellette enyhén vörösesre színezheti a hajat, ezért akik ezt nem szeretnék ezt, azok inkább ne használják.

Mértékkel használjuk őket, mert a túl sok olaj zsírosíthat.

 img_0201.PNG

 

3.Tipp: Hajfestés hanyagolása:

Ezt a legnehezebb betartani, és erről lemondani, de mindenki tudja, hogy a vegyszerek igen csak a károsíthatják a haj szerkezetét. Ha hajat festesz akkor már eleve hátránnyal indulsz a fényes haj felé, de kemény munkával, többszörös ápolással semmi sem lehetetlen!

img_0204.JPG

4. Tipp: Halak fogyasztása: 

Nem csak a hajnak, de a körmökre is jó hatással van a benne található omega-3 zsírsavaknak köszönhetően. Gondoljatok a tengerpart mellett élô dús és fényes hajkoronával rendelkező nőkre. Gyakran fogyasztanak különböző tengeri herkenytűket! A benne található foszfor az agyműködést is serkenti!

img_0205.JPG

5. Tipp:  A fenti tippek csak akkor fognak 100%osan segíteni ha elkerülöd az alábbiakat:

Hajvasalás, Hajgöndörítés vasalóval, vízes haj hajkefével való durva fésülése, túl forró hajszárítás, túl meleg vízzel hajmosás, egészségtelen ételek fogyasztása, gyakori hajgumizás(főleg a szoros hajgumi)...

A hajsütés után pillanatnyilag fényes a hajunk, de ez a hamis hatás csak kevés ideig tart. A haj (szaru) megolvad a hő hatására, ezért kifényesedik, majd később fénytelenebbé válik mint a hajvasalás előtt. A haj elhal, töredezni, majd hullani kezd!

Vizes hajat csak óvatosan lehet kibontani, fésülni, mert ilyenkor a hajszálak a legsérülékenyebbek!

img_0195.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr2712117783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!