screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Kezdő/alap sminkkészlet

2016. április 28. 16:16 - K.Blanka L.

 Kezdő/alap sminkkészlet: (Nem csak kezdőknek!)

image_228.jpeg

Hasznos tudnivalókról és a sminkek használatáról itt---> http://mhao.blog.hu/tags/s%3ASminkek  olvashatsz! :)

Ma néhány jó minőségű, többségben kedvező árú sminktermékekről fogok írni. Tökéletesek kezdő sminkkészletnek. Persze nem csak kezdőknek lehet hasznos ez a bejegyzés. 

Egy kezdő sminkkészlet a legalapabb termékeket tartalmazza. Főleg no makeup, mindennapi szépítő sminket lehet velük elkészíteni. 

image_229.jpeg

 

Első képen két szuper terméket láthattok. Az egyik a Rimmel matt 9 az 1ben bb krémje, a másik pedig a Vichy dermablend 16 órás alapozója.

A bb krémről már írtam egy részletesebb bejegyzést, tesztet a blogon. :)

A két termék ára között elég nagy a szakadék: 

Rimmel: 18-1900Ft

Vichy: többnyire mindenhol 5-6000Ft (Van ahol ennél drágább és van ahol olcsóbb)

Mind2 fényvédőt tartalmaz:

Rimmel: Spf 15

Vichy: Spf: 35

Előnyeik/ hátrányaik:

Rimmel: Jól fed, messze jobban mint más bb krém. Enyhén hidratál. Mattabb mint a többi bb krém. Nem tömíti el a pórusokat olyan szinten mint némelyik alapozó/bb/cc. Szinte olyan mintha semmi smink nem lenne az arcon.

Nem hypoallergén. Nyáron erős melegben kifényesedhet nagyon.

Vichy: hypoallergén, nem komedogén, parabén mentes. Magas fedés. Korrektorként is használható.

Eléggé gyorsan szárad, ezért gyorsan kell vele dolgozni. 

Legtöbbször a bb krémet használom, vagy egy másik alapozót. Bár most semmit sem használok, mert viszonylag jó állapotban van a bőröm mostanában.

image_231.jpeg

Mondhatni ez a korrektorok királynője. Eszméletlenül jól fed, krémes állagú, tartós. Tökéletesen illeszkedik a bőrszínemhez. A legvilágosabb van meg. Sokáig elég. Nagyon elismert kis korrektor, de sajnos vannak aki nem merik megvenni, mert 6M=6 hónap szavatossági idő van ráírva. Nekem erről az a véleményem, hogyha száraz, fénytől, melegtől védett helye van, nem nyúlkálunk bele puszta kézzel, akkor tovább is eltarthatjuk. A tégelyes cuccokba mindenki belenyúlkál akár piszkos kézzel is, amitől bacitenyészetté válik és jobban romlik. Ha esetleg időnként patikai alkohollal átfújjuk/lefertőtlenítjük a piperéinket akkor tovább eltarthatóak lesznek. 

Minden esetre 1000Ft ez a kis korrektor. :)

Szem alá túl vastag ezért csak bőrhibákra ajánlom tenni.

image_240.jpeg

Nem tudtam képet készíteni a sajátomról, mert a feléig elhasználtam, a maradékot meg eltörtem.  Gondolkozom azon, hogy újra vegyem-e, bár most van egy másik amit használok. Nagyon szerettem ezt a púdert, nagyon jól mattított. Én is jó vélemények hatására vettem meg. Nem bántam meg. :) Nem kellett többször újrapúdereznem. Főleg a korrektorozott bőrhibákra használtam. 17-2000Ft

image_235.jpeg

Ez a bronzer is egy Catrice termék. A Catrice sun glow bronzere. Sajnos nehezen lehet találni a boltokban olyan bronzosítót amely természetesen hatású, matt és nem sárga. Pl.: az Nyc sunny bronzer matt, de túl sárgás tónusú. 

A képen látható bronzosító, végre úgy teljesít és olyan a színe amit egy bronzosítótól elvárunk, amilyennek lennie kell. A fotón valamivel melegebb tónusúnak látszik, valójában az árnyalata a hideg és meleg tónusú barna között van. 

Nekem a 002 medium árnyalatban van meg. 

Közepes pigmentált.( Nálam az erősen pigmentált azt jelenti, hogy csak úgy tudom használni, hogy épphogy hozzáérintem az ecsetet. ) 

Az ára körülbelül 12-1300 Ft. 

image_236.jpeg

Egy tökéletes minőségű pirosítóval állunk szemben. Ez itt az Essence Silky touch blush pirosítója. Nagyon, de nagyon erősen pigmentált. Könnyen lehet vele bóhócosan kinézni, ezért csak óvatosan lehet használni, szinte alig, ezért nem is nagyon fogy. Tartós. Alig jön le ha swatch-olok. Teljesen matt, selymesen puha. Körülbelül 1200Ft 

 

image_238.jpeg

Erről a palettáról írtam már egy tesztet a blogon. Minden natúr szín megtalálható benne. 

Maybelline color tattoo tökéletes alá alapnak. Ezzel a palettával megcsinálhatod a szemöldöködet, kihúzhatod a szemedet, azon kívűl, hogy árnyékolhatod vele a szemhéjadat. :)

Minden napra tökéletes, bár én nem használok szemhéjpúdert a mindennapokra, mert már természetesen árnyékolt a szemhéjam.

image_237.jpeg

Maybelline The rocket volum express szempillaspirálja. Apró sőrtéjű gumi keféje van. Legfőképpen dús szempillákat csinál. Egyáltalán nem irritálja szememet és nem pergett le. Ha nem akarsz csalódni a szempillaspirálodban akkor válaszd ezt elsőnek! 2200-2500 Ft 

image_239.jpeg

 A legutolsó sminktermékek ezek lennének. A Maybelline baby lips ajakápolója és a Rimmel lila csomagolású moisture renew rúzsa.

Mind2 Nude árnyalatú: Peach Kiss, notting hill nude

Maybelline baby lipsekről majd lesz ez bejegyzés! :)

Rimmel: krémes, jól pigmentált, közepesen tartós, enyhén fényes finish. 1800-2000Ft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr488669840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!