screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Hogyan sminkelj úgy mint egy profi (lépésről, lépésre) chanel modell

2016. március 30. 12:57 - K.Blanka L.

image_47.jpeg

Érdekel, hogy hogyan lehet úgy sminkelni mint egy chanel modell? 

A sminkek menüpontban minden sminktermék használatáról olvashatsz részletesebben! :) 

Ahhoz, hogy úgy sminkelj mint egy chanel modell, nem feltétlen kellenek drága piperék! Csak néhány dolgot kell betartanod!

Arc:

1. Alapos kéz és arcmosás. Az arclemosó amit használsz, legyen a bőrtípusodnak megfelelő és ne szárítsa ki a bőrödet. Heti egyszer nem árt ha bőrradírozol, mert ezáltal le tudod szedni a felesleges száraz részeket, elhalt hámsejteket. Nagyon fontos, hogy legyen tiszta a kezed és az összes ecseted, mielőtt neki kezdesz, hogy ne fertőrzd össze az arcodat.

2. Tűzd el a hajad!

3. Bőrtípusnak megfelelő hidratálókrém. Az aláhidratálás rendkívűl fontos lépés! Akár alapozót, akár bb krémet, vagy csak egy korrektort, hidratálj alá. Így maga a smink sem közvetlenül érintkezik a bőröddel, segít abban, hogy minél kevésbé üljön meg a ráncokban.

4. Szem körüli krém felvitele, azután ha használsz valami szérumot, ránctalanító krémet, azt most viheted is fel! (Ne keverd össze a hidratálóval, se az alapozóval! Külön vidd fel)image_53.jpeg

5. Primer felvitele: Ez a lépés kihagyható. A primert azokra a részekre vidd fel, ahol a legnagyobbak a pórusaid, ezek a részek álltalában az orr és az a körüli rész. A szemhéjadra jöhet a szemhéj primer, ha akarsz használni valami szemhéjpúdert. Kizárólag csak szemre való primert használj a szemhéjadra! 

6. Azokra a bőrhibákra kezd el tenni korrektort, amelyekről már tudod, hogy biztosan nem fogja elfedni az alapozó. Erről majd később lesz egy bejegyzés, hogyan tüntesd el a bőrhibáidat címmel. :) A korrektort vidd fel a kéz fejedre, és onnan applikáld fel a bőrhibákra. 

image_49.jpeg

7. Alapozó felvitele:

-Tiszta ecsettel vagy szivaccsal

-Bőrtípusnak, bőrszínnek, bőrtónusnak megfelelő

-Air brush effekt: Vékony, alapos eldolgozás

-Hajvonalnál és az arcélnél dolgozd el jól

8. Most jöhet még a korrektor, azokra a bőrhibákra amelyeket alapozóval sem sikerült elfedni. Azért észrevehettük, hogy teljesen felesleges az összes bőrhibára felvinni a korrektort még az alapozás előtt, mert az alapozó úgyis a nagy részét elfogja fedni.

9. Könnyű állagú, egy árnyalattal világosabb folyékony, vagy lágyabb krémes, olajosabb korrektor felvitele a szem alá. Én szívem szerint azt tanácsolnám, hogy nem a legjobb sminkelni a szem körüli részt, nem hogy mindennapokra, de ugye a legtöbb ember egyszerűen nem tudja kihagyni ezt a lépést. Akkor már elmondom, hogy hogyan kell:

Vékonyan, háromszög alakban vidd fel.

-Szivaccsal, vagy az ujjbegyeiddel tudod a legszebben eldolgozni. 

-Figyelj arra, hogy ne nyújtsd a szemed. A szemed külső sarkánál ne kifelé, hanem befelé dolgozd el. 

-Az ecset, vagy a szivacs amivel dolgozol, legyen puha és természetesen tiszta

-Használj ütögető mozdulatokat, hogy megelőzd azt, hogy meggyűljön a korrektor a szemed alatt.

10. Jöhet a púder! 

- Erősebb fedésért szivaccsal vidd fel ütögető mozdulatokat használva

-Használj hozzá puha, tömött púderecsetet, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.

-A túlzásba vitt púderezéssel ,,poros" hatást érhetünk el, sőt még jobban kiemelheti a kisebb ráncokat, száraz részeket.

-A szem alatti korrektort lehet fixálni egy kis púderrel

- Felesleges az egész arcra felvinni. Elég ha a T-vonalra, álladra, szemed alá, illetve az olyan részekre viszel ahova nem kerül se púder, se pirosító.

image_51.jpeg

11. Bronzosító felvitele: Sokszor a kevesebb az több. Az arc külső részeire vidd fel. Homlok, kontúr vonalhoz egy kevés. Vékony kontúr ecsetet használj.image_54.jpeg

12. Pirosítás következik. Mielőtt felviszed az arccsontodra a pirosítót, az ecsetről ütögesd le a feleslegedet, és inkább építgesd az arcodon, minthogy elrontsd, azzal, hogy túl nagy mennyiséget viszel fel.image_52.jpeg

13. Highlighter: Számomra A highlighter az ami természetes fényt ad, és nem óriás csillámokkal van tele, ami a nap végére lepereg és az egész arc ,,csillogni, ragyogni" fog. A highlighter segítségével vissza adjuk az arcunknak a természetes fényét, ragyogását, amit az alapozó meg a púder elvett. A folyékony highlightert szivaccsal vagy ujjaink segítségével tudjuk szépen eldolgozni. A por állagúakat lapos, vékony ecsettel.

14. Szemöldök: Részletes bejegyzés az oldalon :)

15. Elérkeztünk a szemfestéshez. Ha nagyon bulis, csillámos, esetleg szilveszteri sminket készítesz el, akkor a szemfestések kezd el az egész sminkelést, hogy majd el tudd távolítani a lepergett festéket. Ha kevés, természetes, ,,mindennapi" sminket szeretnél elkészíteni akkor nem muszáj ezzel a lépéssel kezdeni. A biztonság kedvéért tehetsz egy kis zsepit a szemed alá, hogy arra peregjen. Hétköznapokra én 3 variációt ajánlok: 1. Csak egy krémes szemfesték a szemhéjra 2. Egy sötétebb szín a mélyítővonalba, 3. A szemzúgba világos szemhéjpúder és egy sötétebb szemhéjpúder a szempillatövekhez

- Az ecset legyen finom szőrű, puha.

-Satírozásnál ne ráncold a bőrt

-Mindent dolgozz el, a színek közt legyen átmenet, ne legyenek éles határvonalak, építgesd a színeket

-A krémes szemfestékeket az ujjaiddal tudod a legszebben felapplikálni

16. Szemhéjtusvonalat csak akkor húzzál, ha tudod, hogy milyen ív áll neked a legjobban, illetve a sminkhez mi megy. Részletes bejegyzés erről itt a blogon :)

image_60.jpeg

17. Szempillafestés

-Használj hozzá szempilla pajzsot

-Előtte használd a szempillagöndörítőt ha szeretnéd, spirálozás után ne

18. A műszempilla felragasztásáról egy részletesebb bejegyzést tervezek majd írni 

19. Szemceruza: világos szín nagyobbítja a szemet, a sötétebb kiemeli, de kisebbíti

image_57.jpeg

20. Rúzs felvitele:

-Radírozd le a század (lehet fogkefével, frottír törölközővel, ajakradírral)

-Ajakápolót vidd fel

- Szájceruza segítségével rajzold körbe a szád vonalát(ne nagyon menj ki a szád vonalából,mert természetellenes), a rúzs színével legyen nagyjából megegyező színű.

-A legutolsó lépés, az amit rakhatsz a rúzs helyett is, de a rúzsra is az a szájfény

 image_15.png

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr158545362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!