screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Ricinusolajról minden ami fontos

2016. március 24. 16:50 - K.Blanka L.

Ricinusolajról minden ami fontos:

(kép forrása: http://ricinusolaj.hu )

Mi az a ricinusolaj és mire használják?

A ricinusolaj a ricinus(növény) magjából kisajtolt olaj amit rengeteg, de rengeteg mindenre használnak. Leginkább szépészeti dolgokra.

A népi gyógyászatban fájdalomcsillapítóként, hashajtóként, izomlazítóként használták. Az íze arról híres, hogy mennyire kellemetlen, rossz.

De most tulajdonképpen hajnövesztés, szempillanövesztés céljából alkalmazzák a legtöbbet.

Sokan állítják, hogy van benne valami mérgező. Lehet veszélyes? Ez igaz?

Igaz, hogy a ricin amiből készül az halálos méreg, de a ricinusolajban nincs annyi belőle, hogy meg is mérgezzen. Ez ugyanolyan mint a mandula amiben cián van kis mennyiségben, de körülbelül 1kg kéne megenni, hogy megmérgezzen. Egyébként hozzáteszem, hogy ezért is fontos, hogy mindig jó minőségű ricinusolajat vásároljunk. És ne vigyük túlzásba a használataát. Lehetőleg ne ,,fürödjünk" meg benne.

Hajra való alkalmazása tényleg működik és jó?

A fejbőrproblémákra, gyulladáscsökkentő hatású. Kiválóan hidratálja a hajat, mert a haj mélyebb rétegeibe, egészen a hajhagymákhoz is be tud hatolni és a belső sejteket feltölti nedvességgel. A haj ragyogóbb, simább lesz. Helyreállítja a károsodott haj szerkezetét. A hajhullás is abba marad ezáltal. A ricinusolaj felgyorsítja a hajnövekedést. A hajon elég sokáig kell rajta hagyni. Pár órát(4-5)minimum. Előtte fel kell egy kicsit melegíteni. A hajmosásnál majd nagyon alaposan tisztítsuk meg a fejbőrünket, hogy ne maradjon olajos. Ha ezt minden héten 1-2 alkalommal megcsinálja valaki(persze egyéntől függően) 2-3 cm-ert fog nőni a haj tőle.

Szempillanövesztés?

Igen működik. De eléggé óvatosan kell használni, mert ha belemegy a szembe eléggé begyulladhat tőle utána a szem.  Ha szempillánkra szeretnénk kenni belőle akkor vegyünk elő egy szempillaspirál applikátort, vigyük föl rá egy keveset és vékony rétegben  vigyük föl úgy a szempillánkra mintha csak spiráloznánk. Előtte termszetesen nem kell felmelegíteni. Csak a hajnál.

Arcbőrünkre milyen hatással lehet?

A ricinusolaj hatékonyan segít kisimítani a ráncokat. Felgyorsítja a sejtek működését ami által a bőrt fiatalítja. A bőr öregedésével sajnos a bőr elveszti a rugalmasságát,szárazabb lesz. Ez az olaj segít ebben. Megszűnik a bőrszárazság, mélyen hidratál, ránctalanít.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr258523460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!