screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Az óraátállítás kockázata

2016. március 24. 18:06 - K.Blanka L.

Egészség: Kardiológiai elnök, szakértő beszélt az óraátállítás kockázatáról:

Kiss Robert kardiológusok Társaságának elnöke beszélt ma a Tv-ben, hogy mennyire nagy veszély leselkedik az egészségünkre az óraátállítás miatt. Növeli a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát.

Fokozottan oda kell figyelnünk magunkra. Ezt Svédországban és Amerikában is kimutatták, hogy nem sokkal az óraátállítás után a hét első napjaiban pl: hétfőn 10%-al növekedik a váratlan szívrohamok száma, ami elég nagy arány. Egy olyan hirtelen stressz ér bennünket ami miatt a szívünk felmondja a szolgálatot.

A nagy stessz egy teljesen egészséges embernél(főleg nőknél) koszorúérgörcsöt is okozhat. A földrengés okozta szívinfarktusokról is esett szó, hogy állítólag több embert ér el az infarktus mint összesen 10 nap alatt.

Minél kevesebbet alszunk annál nagyobb az esély a megbetegedésre. A szervezetünknek szüksége van alvásra, legfőképpen az éjféli órákban.

,,-Minden ami az alvásidőnkbe gázol az növeli a szív- és érrendszeri kockázatot!-mondta a Kiss Róbert.

Azt is hozzátette, hogy  akár naponta 70 embert meg lehetne menteni!

Az infarktus jele először egy nagyon heves mellkasi fájdalom, amely a mellkas közepén vagy a bal karba kisugározva jelentkezik.Azután következik a verejtékezés, hányinger, az ember el is eshet. A szívmegállás nem rögtön következik be, mindenképpen meg kell nézni az érintett embernek a nyaki ütőerét, hogy lüktet-e, vesz-e levegőt, ha egyik sem akkor azonnal neki kell kezdeni az életmentésnek és azután hívni a mentőket!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr858523640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!