screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Hogyan fogyj le és tévhitek a fogyásról

2016. március 15. 18:20 - K.Blanka L.

Gondoltál-e arra, hogy lehet, hogy nem jól csinálod a fogyókúrázást?

Ha le akarsz fogyni, ne kínozd magad! Egyik percről a másikra nem fog menni, nem lehet hirtelen azzal terhelni a szervezetedet, hogy nem eszel egy falatot se, ha meg éppen feladod és nem fogyózol akkor össze vissza, határtalan mennyiséget eszel meg.

Az aranyközépút a megfelelő választás. Olyan ételeket fogyassz amiben kevés a kalória, és egyáltalán ne éheztessed magadat, egyél normálisan, de okosan! Lehet, hogy amire azt írják, hogy fogyókúrás kaja, az mégsem az? 

Gondoltad volna, hogy a saláták jobban hízlalnak mintha megennél egy sajtburgert? Több bennük a kalória mint egy sajtburgerben. 1 sajtburgerben 303kcal.

És most nézzük is meg, hogy mennyi a kalóriája egy igen közkedvelt salátának:

 Cézársaláta:

1 jégsaláta 54kcal

1 közepes kígyóuborka 15kcal

3 paradicsom 66kcal

20 dkg csirkemell  114kcal

10 dkg kruton  407kcal

Öntet: 

3 tojássárgája: 213kcal

1 gerezd fokhagyma 4kcal

2dkg parmezán   78 kcal

Fél citrom leve: 15kcal

1 tesk. Dijoni mustár 26kcal

2 evk. Napraforgóolaj/olívaolaj 180kcal     

_____________________________________

1172 kcal a cézársaláta  Tulajdonképpen a saláta öntet ami hízlal, mert amúgy a zöldségek együtt nem, csak egy baj van velük, hogy nem laktatóak. Lehet bőségesen is enni, úgy, hogy nem hízol! ;)

Kalória szegény reggeli:

 Joghurt

őszibarack

eper

félbarna kenyérrel 

368kcal 

 

  A gyümölcsöket  a joghurttal nyugodtan  összeturmixolhatod smoothie-nak. És tehetsz bele egy kis mézet is.

Kalória szegény ebéd:

1/4 kg csirkemell 

1 csomag rizs 

1 Póréhagyma

1 fej Vöröshagyma 

Néhány szár Snidling

Csipet só

A póréhagymát és a vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük, utána beledobáljuk a csirkemellet és felöntjük egy kis vízzel és együtt főzzük. A rizst külön megfőzzük majd összekeverjük a snidlinggel. És a végén összekeverjük az egészet.

575kcal 

Nagyon finom és laktató! 

 Az ebéd az lehet bőséges és laktató, sőt akár a reggeli is, mert azt a nap folyamán úgyis ledolgozzuk viszont a vacsora az legyen kevés és könnyen emészthető.

 A napi folyadékbevitel minimum legyen 2 l. Ez elengedhetetlen a sikeres fogyáshoz!  A gyümölcsökkel is óvatosan, mert általában a citrusfélék meg  pl. az alma, banán...stb  nagyon tudnak hízlalni nagyobb mennyiségben. Ha már egy nap megeszünk pár gyümölcsöt akkor ne nagyon fogyasztunk mellé különösebben nagyon cukrozott üdítőket, és nyilván cukros édességeket se. Sajnos a gyümölcsökben is van valamennyi cukor. Az étkezéseknél nem mindegy, hogy egy adott kalóriatartalmú ételt milyen kalóriatartalmú étellel párosítunk.  Ezt úgy kell értelmezni,  hogy például nem mindegy hogy a majonézt hallal eszed aminek alacsony a kalóriatartalma, vagy rántott karajjal.  Mert a rántott karajnál számolnunk kell azzal, hogy van benne tojás, zsemlemorzsa, liszt és ugye maga a karaj ami nem éppen diétás. És a majonéz meg pláne nagyon hízlal. Gondoljatok bele, hogy megesztek egy kanál majonézt és nyomban egy 154,8 kalória kerül szervezetetekbe. Rossz belegondolni is, és még a jóllakottság érzés sincs meg. 

 Egy tükröt viszont megosztanék veletek, amivel becsaphatjátok egy kicsit a gyomrotokat.  Az ételt ne olyan apró darabkákra vágjad, hanem kicsit nagyobbacskákra és akkor sokkal de sokkal tovább tudod rágni és emészteni, és ezzel előbb fogod azt érezni hogy tele vagy, mintha apránként ennéd.  Furcsán hangzik, de tényleg működik.

 Sportolni meg sportolj, de ne egyből erőltetsd meg magad, ne egyből akarj mindent! Csináld szépen fokozatosan! Ezt  az étkezésre is értem, hogyha eddig nagy adatokat ettél akkor ne hirtelen csökkentsd le, vagy ha éppen alig ettél eddig, akkor ne rögtön terheld túl gyomrodat! Egyél sokszor keveset!

Bármikor a nap folyamán amikor eszedbe jut akkor csinálj valami tornagyakorlatot.  Pl. miközben valamit csinálsz akkor csinálj gugolásokat,álljál spiccen, csinálj lábemeléseket,  bármi ami eszedbe jut.  Az autókázás helyett inkább válaszd a sétát, a lift helyett a lépcsőt,  mozizás, plázázás helyett a kirándulást. ;)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr938479526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!