screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Szemöldök

2016. március 12. 12:14 - K.Blanka L.

Szemöldök formázás:

A szemöldök formázás nagyon fontos a szép megjelenés érdekében. Viszont elég óvatosan kell szemöldököt szednünk, illetve sminkelnünk, mert nagyon könnyen elronthatjuk, illetve természtellenessé tehetjük. A szemöldök keretet ad az arcnak.

Szemöldök szedésről:

Rengeteg féle szemöldök van. Vékonyra szedett, közepes, vastag, bokros...stb Igazából egyiket sem nevezném ,,rossznak", sokak szerint a túl vékony az csúnya, a túl vastag csúnya, de ezek viszonylagos dolgok. Inkább ezt úgy mondanám, hogy van akinek az arcához, arcberendezkedéséhez, formájához túl vastag, vagy túl vékony a szemöldöke.

Állítólag a tökéletes szemöldök olyan, hogy a vége a szem külső vonalával egy vonalban van, a belső része pedig az orrnyeregnél van egy vonalban, és formára is kb ilyennek kell lennie mint a képeken, hogy van benne egy kis ,,törés". Ez így mind oké, de a formája ne legyen már mindenkinek ugyan olyan... A lényeg, hogy nézd meg, hogy neked mi áll jól. Pl. van egy koreai lány: clothesencounters a youtube-on és neki pl teljesen egyenes szemöldöke van és gyönyörű. Szóval ne törödjetek ezekkel a kikötésekkel, hogy milyen  legyen a formája vagy milyen dús legyen, csak azzal, hogy hogy jól álljon nektek, maximum még egyetlen egy dologra figyelhettek, hogy ugye ne legyen azért túlságosan hosszú mert az szerintem senkinek sem áll jól  már szintem úgy néz ki mintha összekötötted volna a halántékodat a szemeddel 

Az én szemöldök rutinom annyiból áll, hogy kiszedem középen, és körbe azokat a szapora szálakat amik túlnőttek a szemöldököm természetes vonalán. Én nem tartozom a vékony szemöldökűek közé, de nem is bokros, így szerencsére meg vagyok vele elégedve, és talán azért, mert nem foglalkozom az ilyen kikötésekkel és így úgy szedem a szemöldököm ami illik az arcomhoz, és nem változtatom meg a formáját. 

Szemöldök festésről:

Egy pár szót erről is írnék: Egy szépen megformázott, megfestett szemöldök hihetetlenül sokat dobhat az ember külsején. Ne legyen túl erős, de nem árt, hogyha egy kicsit kiemeljük.

Mindig arra ügyeljünk, hogy nagyjából a hajunkal megegyező színű szemöldök ceruzát, illetve port használjunk. 

Szemöldök ceruza  vs  szemöldök por

Én személy szerint jobban szeretem a szemöldök port, mert a szemöldök ceruzák nagyon sokszor túl kemények és sokszor tapasztaltam, hogy kitépik a kis szemöldök szálakat. (essence-t próbáltam) Nem tudom, talán ez a ceruza volt rossz, majd lehet próbálkozom még. :D Még az ilyen automata kitekerhetős ceruzákat is szeretem, mert azok szép krémesek, és álltalában jól fognak. De ugye amit az előbb említettem, hogy a préselt szemöldök porokat szeretem, mert könnyebb velük dolgozni, csak kell hozzá egy ferde fejű ecset, és kész is! :)

  Véleményem szerint az a legjobb hogyha ombrésan festjük meg a szemöldökünket.  Ezt úgy értem, hogyha  pl. neked sötét barna hajad van  akkor azt szemöldököd belső részétől lehet egyre barnább  kifelé haladva. 

 Ha véletlen elrontod a szemöldöködet akkor ne aggódj, mert visszanő, viszont ha túl sokszor szedett ki ugyanazon a helyen akkor lehet hogy már egyre nehezebben fog visszanőni,  És egy idő után nem nő vissza. Ez ugyanolyan mint a gyantázás mikor gyantázod  mondjuk a lábadat, akkor egy idő után megfog ritkulni a szőrzet és nehezebben nő majd vissza, kevesebb lesz, elgyengülnek a szőrszálak, és ez a szemöldökre is igaz.

Szemöldök megformázása, szemöldök festékkel: A szemöldök formázás nm egyszerű dolog. Könnyen lehet nagyon mű, és erős a végeredmény.image_36.jpeg Én most  megmutatom nektek, hogy hogyan lehet szép természetes szemöldököket varázsolni. Csak egy szemöldök fésűre, egy 2 vagy 3 színű szemöldökkészletre és egy ferde fejű ecsetre lesz szükség. A végén fixálhatjátok szemöldök zselével vagy valami szemöldök wax-al. 

image_37.jpeg

1. Első lépésben megfésüljük a szemöldökünket, hogy lássuk, merre állnak a szálak és ezáltal  könnyebben tudjuk majd  megformázni. A szemöldökkészéltből a legvilágosabbik árnyalatot fogjuk használni, és ahogy a második képen látszik, felvisszük. Ezzel egy átmenetet fogunk képezni tulajdonképpen. 

 

 

2. Lépés átfésüljük, kicsit elsatírozzuk, elmossuk.

 

 

 

3. Lépés  A középső barna színt felvisszük a szemöldökünk középső részére.

 

 

 

Apró, finom mozdulatokkal dolgozzunk.        .

 

 

 

4. Lépés, hogy szépen elfésülgetjük.

 

 

 

5. Lépés image_38.jpegA sötét feketés barna szín fog ide a szemöldökünk ,,hajlás/törés" nem tudom minek nevezzük :d részére felvinni. Csak nézzétek a képeket :D

 

 

 

6. lépés Azután a szemöldök levékonyodó részének a kezdetére a középbarna szín fog kerülni.

 

 

 

7. Lépés Átfésüljük, egybe mossuk a színeket.

 

 

8. Lépés És végén a világos barnával ,,rajzoljuk" meg ezt a levékonyodó részét a szemöldökünknek.

 

 

 

És mint látjátok készen is van :) Szerintem a legtermészetesebb szemöldök festés az ombre-s fajta ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr428469798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!