screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

BB és CC krémek

2016. március 12. 12:00 - K.Blanka L.

BB krémek

 

Kezdjük azzal, hogy mi az a bb krém? A bb krém tulajdonképpen egy rövidítés: Blemish balm/Beauty balm. Kezdetben műtéti beavatkozások, illetve hámlasztások után használták, a hegekre. Először Dél-koreában kezdték piacra dobni, viszont csak hírességek használták, majd utána mindenki elkezdte venni. Tulajdonképpen a bb krém egy úgynevezett színezett hidratáló ami úgy néz ki mit egy alapozó, de annál jobb, mert nem károsítja a bőrt, hanem védi. Márkától és ártól függően különböző bb krémeket lehet kapni. Vannak ránctalanító hatásúak is, fényvédősek, egyben primerként is szolgálnak, de amit mindegyik tud ígérni azt, hogy hidratál, ápol és az alapozónál kényelmesebb viseletet biztosít. :)

A bb krém nagyon jó azoknak akik nem szeretnének erősen sminkelni, vagy szinte tökéletes bőrrel rendelkeznek és nincs szükségük erősebb fedésre, illetve tinédzsereknek akik még csak ismerkednek az egész sminkeléssel. Pl. vannak pattanás/gyulladás csökkentős szalicil savas bb krémek is zsíros börűeknek ami tökéletes lehet a tiniknek, viszont azt sose  szabad elfelejteni, hogy milyen korosztálynak való, mert vannak idősebb kori pattanások is amire készítenek krémeket. A másik dolog az, hogy mindig meg kell nézni,hogy milyen bőrtípusra, bőrproblémára van.

 

Amit sok ember nem tud, hogy a bb krémek többnyire tartalmaznak szillikon  és mi ettől függetlenül csak úgy belemaszírozzuk jó erősen a bőrünkbe, mintha  csak egy sima hidratáló krém lenne, és nem hidratálunk alá, elhagyjuk a ránctalanító, nem mossák le...stb, mert, hogy a bb krém ,,mindent" tartalmaz, csak, hogy nem véletlenül sorolják a sminkek közé, és nem a bőrápolókhoz. Sose felejtsük el lemosni lefekvés előtt! 

 

A bb krém ami ápol és eltakar ;)

image_35.png 

 Ajánlom figyelmetekbe ezeket a bb krémeket!

1. Clinique anti blemish solutions bb spf40 zsíros bőrre, Rimmel matte bb spf 15 normál, zsíros bőr, Mac prep+prime bb spf35 kombinál, száraz, Garnier olajmentes zsíros bőrre, mellette: száraz bőrre

 

CC krémek:

 

 A Cc krém a (color correct) rövidítve. A cc krémek hasonlóak a bb krémekhez, majd hogy nem megegyeznek, de valamivel talán jobbak. Cc krémeket azoknak ajánlom jobban, akiknek zsírosabb a bőrük van és könnyebb viseletet szeretnének,sőt a cc krémek azok tartósabbak is és némelyikük jobban fed mint egy bb. De sajnos vannak kivételek köztük is amelyek még annyira sem fednek mint egy bb krém.De a jobbak nagyon hasznos dolgokat tartalmaznak mint például C vitamin és rengetegbe raknak anti-aging-et(másnéven öregedésgátlót).  A szerkezetük könnyebb,  kevésbé zsíros az állaguk.  Ha vesztek egy cc krémet de akár egy bb krémet akkor mindig nézzétek meg hogy mi van ráírva, mert rengeteg 35 fölöttieknek van,  és akik 35 felettiek azok inkább vegyenek olyat amiben van valami plusz anti-aging összetevő mert az nagyon hasznos, megelőzi, illetve késlelteti a ráncok kialakulását később.  De mindenféleképpen használjatok mellé normál ránctalanítót vagy sima hidratálókrémet, mert ez így magában nem elég.  Amit nagyon furcsállok, hogy rengeteg tinédzser lány liftinges alapozót meg bb krémet meg mindenféle anti-aging dolgokat használ,  ami ilyen fiatal korban nagyon nem jó nagyon káros mert a bőr hozzászokik ezekhez az  az összetevőkhöz és egy akkora mennyiségű kollagén dózist kap az a fiatal bőr, hogy össze eshet  tőle az arcbőr és később semmilyen ránctalanító, feszesítő nem fog hatni!  A cc krémekre visszatérve nem rosszak vannak köztük, be rakok egy párat:
image_36.png 1. Mac Prep + Prime Spf 30 CC krémje 8400Ft. 2. Max Factor CC krém 3000Ft 3. Bourjois CC krém(kb úgy fed mint egy bb, de nagyon jó akinek nem kell akkora nagy fedés) 3500Ft 4. Clinique CC superdefense Anti-aging ránctalanítós 9600Ft, 5. Bobbi Brown Spf 35 CC krémje 11300Ft 6. Chanel CC krém Spf 30 17-19000Ft körül 7. Sleek CC krém 3400Ft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr378469730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!