screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Hogyan késleltessük az öregedést?

2016. április 26. 19:00 - K.Blanka L.

Az öregedés késleltetése nem egyszerű dolog. Rengeteg lemondással, odafigyeléssel jár, de a fiatalságért cserébe megéri!

image_99.jpeg 

Miért öregszünk és hogyan tudjuk késleltetni?

A bőr öregedése 25 év fölött kezdődik el amikor apró barázdák jelenhetnek meg a bőrön. Azután évente 1%-al fog csökkenni a kollagén mennyisége a bőrünknek.  Az idő múlásával ráncok alakulnak ki, mert a bőr veszít a kollagén tartalmából, dehidratáltá válik, feszessége, tömörsége csökken így elvékonyodik.

image_93.jpeg  A bőr felsőbb rétegeiben csökken a hialuronsav- és lipidtermelés, a ráncok keletkezése felgyorsul, ezáltal megváltozik a bőr textúrája, durvábbá válik. Az évi 1% kollagén csökkenésével a bőr „feltöltöttségét” előidéző, feszesség-növelő sejtek mérete és száma csökken, ami e rétegek zsugorodásához vezet. Sokáig az emberek azt hitték, hogy az öregedés ,,be van programozva" a szervezetünkbe. Valójában arról van szó, hogy idősebb korunkban több sejtünk pusztul el mint amennyi létrejön és ezáltal lassulni fog valamennyi funkciója a testünknek. A káros külső tényezők nagy része sajnos elkerülhetetlen, de viszont van amit elkerülhetünk amivel lassíthatunk ezen a folyamaton.Persze ebben a genetika is nagyrészt közrejátszik sajnos, de azért nem baj, ha megpróbálunk vigyázni a bőrünkre.

Túl korán ránctalanítani, 25 éves kor előtt:

25 év előtt nem érdemes bármilyen ránctalanítót, feszesítőt használni! Sok tinédzser beleesik abba a hibába, hogy nem olvassák el elég figyelmesen pl.: alapozókat. Liftinges alapozót használnak, ami nagyon korai. Minden korosztálynak másra van szüksége. Egy fiatal bőrnek nem kell több kollagén! Ha bőr hozzászokik ezekhez az anyagokhoz, később semmilyen fiatalító krém nem fog segíteni, ráadásul a bőr is idő előtt összeeshet tőle! 

Használjunk Hyaluronsav tartalmú készítményeket, krémeket!

Hyaluronsav: Természetes nagy molekulájú szénhidrát, bőrben képződő kémiai anyag, ami megköti a bőrünkben a vizet és nem engedi kiszáradni. Saját molekulasúlyának akár 30-szorosát kitevő vízmennyiséget is meg tud kötni. Tökéletes, hatékony és erős hidratálószer, de egy bizonyos kor után, azt mondanám jó ha van egy krémben, de ne csak hyaluronsav legyen a krémben, mert az nem lesz elég erős és hatásos. A hyaluronsav csökkenése is felelős az öregedésért.

Ceramide 3: Ceramidok természetesen fordulnak elő a bőr legfelső rétegében. A lipidek egy típusát alkotják, mely a bőr létfontosságú válaszfalának részét képezi. Ez a gát felelős a nedvesség bent tartásáért.

Rengeteg víz ivása: Nincs egészségesebb a víznél! Feszesíti, feltölti, belülről szépíti meg a bőrt! 

Sajnos a túl száraz, dehidratált bőr korábban lehet ráncos, így nagyon oda kell figyelni a hidratálásra, hogy elkerüljük ezt!

Igyunk naponta min. 1,5-2 L vizet és mellé használjunk hidratáló krémeket!

image_100.jpeg

Korán fekvés:

Éjszaka, az éjféli órákban tud az ember a legjobban regenerálódni! A sejtek megújulnak alvás közben. a szem altti karikák eltűnnek, persze a sötét karikákat egy nem elég magas párna és az oxigénszegény levegő is okozhatja. A Hold hatással van a szervezetünkbe. Nagyon fontos, hogy éjfél előtt feküdjünk le, mert az éjféli órákban, mélyalvás közben regenerálódik legjobban a szervezetünk.  Több kollagén termelődik, felgyorsul a sejtek felépülése, a sebek is gyorsabban gyógyulnak. Természetesen lehetnek kivételes napok is, pl.: esti bulik, de ne vigyük túlzásba, mert a testünk elhasználódik! Az alvás mennyisége befolyásolhatja az élet hosszát is!

image_94.jpeg

18 éves kortól kezd el használni ránctalanító mentes szem körüli hidratáló krémet amit mindig befelé dolgozz el, ne nyújtsd meg a bőrt! Később jöhetnek a szemránc krémek is. Az állaguk legyen olajosabb állagú, ugyanúgy mint a szemlemosók, mivel a szem körüli bőr, nagyon érzékeny, kiszáradásra hajlamos. Tartsuk mindig krémezetten, hidratáltan a szem körüli bőrt. A szem fiatalságát nagyon fontos megőrizni. 

25 évesen használj első ráncokra való krémet!

Azután jöhetnek az egyre erősebb krémek az egyre érettebb bőrre.

A nyak és a homlok nagyon sok mindent elárul az ember koráról! Ne ráncold a homlokod bőrét, és ne ráncolt nyakkal olvass, vagy nézz Tv-t! A nyak legyen nyújtva, kenhetsz rá is krémet.

Az ember sose akkor kezdjen el ránctalanítani és feszesíteni, amikor már ráncos és plöttyedt a bőre, hanem akkor amikor még nem késő!

image_96.jpeg

Uv védelem: 

Nem csak napozás előtt, de ha csak kimegyünk az utcára, az előtt is érdemes használni fényvédős krémet, + fényvédős alapozót, vagy bb, cc krémet! 

Tulajdonképpen a legjobban az UV felelős a sejtek öregedéséért. Teljesen kivédeni nem tudjuk, de a nagy részét megszűrni igen! 

Túlzásba vitt szolárium is öregíti a bőrt!

80%-ban felelős a napfény a bőr öregedéséért! Az ázsia nők nagy része használ fényfédő krémet és jóval tovább néznek ki fiatalnak.

Idönként hámlasztás:

Ne féljünk leszedni a bőrünk felső és elhalt rétegét egy kis bőrradír, vagy frottír törülköző segítségével!

Mellette felpezsdíti a vérkeringést is! 

Arcmosáskor ne használjunk túl meleg vizet, mert a bőr plöttyedté válhat.

Utána használjunk hidratáló krémet!

are-you-washing-your-face-the-correct-way-4.jpgscrub_face_towel.jpg

 

Egészséges táplálkozás:

Kevesebb cukor, mert sajnos a cukor édes méreg a fiatalságunkra nézve! A glikát hemoglobin túlszaporodik a testünkben ami rossz hatással van a kollagénre és az ellasztinra.

Egészségtelen zsíros, gyors kajákat jobb kerülni!

Fiatalító ételek pl.: sárgarépa, kiwi, avokádó, ami sok vitamint pl.: A, C, E -t tartalmaz.

Minden héten 1 smoothie!

healthy-smoothie.png

image_98.jpeg

Kerüljük az ismétlődő, felesleges arckifejezéseket:

db92e5a1db6d1a417bfb8ef1d026c915.jpg

screen_shot_2016-04-26_at_19_27_33.png

repeated-facial-expressions.jpg

Ezekkel a dolgokkal sokatok tisztában van, hogy nem tesz jót a bőrnek, sem az egészségnek, de sokan mégsem mellőzik ezeket. Azt is leírnám róluk, hogy miért is károsak és miképp öregítik a bőrt és még milyen káros hatásaik vannak:

 rancok.jpg

Cigarettázás:

Ráncosodás, bőr öregedése: Felgyorsítja ezt a folyamatot és idő előtti öregedéshez vezet. Legfőképpen a nők bőre a legérzékenyebb erre. Egyrészt, kívűlről, másrészt a káros anyagokat beszívjuk.  Szinte az ember bőre olyan lesz mint egy füstölt hús. A nikotin és a cigarettában lévő egyéb vegyi anyagok a bőr kollagénmennyiségének fokozott lebomlását idézik elő.

A száj körüli bőr harmónika szerű ráncosodása: A folyamatos füstöt ,,szívó"/,,fújó" mozdulattól. 

Fogszuvasodás, fogkőlerakódás, sárgítja a fogakat, foghullása: A dohányzás megváltoztatja a száj kémiai folyamatait. 

Szürkehályog: Ez ugye egy olyan betegség, ami miatt az ember műtétre kényszerül, különben megvakul. A dohányzás által megnő a kialakulásához vezető kockázata. 

image_88.jpeg

Tüdőrák kialakulása: Egy egészséges tüdő rózsaszín, egy dohányzó ember tüdeje elszenesedett, fekete. 

image_89.jpeg

Rendszeres alkohol fogyasztás:

Egészségre: Májbetegség kialakulása: májusugorodást és szellemi leépülést is okozhat

Külső: Szárítja a bőrt, elvonja a kollagént ami a bőr rugalmasságáért felelős

image_91.jpeg

Szénsavas üditők: Szintén felgyorsítja a bőr öregedését! A bennünk lévő foszfátok bőrsorvadást, érelmeszesedést és még rengetegféle belső szervi megbetegedést is okozhatnak

Túl erős, vastag smink mindennap:

Ez már egy összetettebb dolog. Hogy tényleg öregíti-e a bőrt a full alapozó mindennap? 

-Ha nem mosod le lefekvés előtt. Lehetőleg smink lemosó kendő után vízzel / arclemosóval is.

-Érdemes nap közben felfrissíteni a sminkünket, lemosni a fél napit és újra feltenni. Pl. Reggel feltesszük a sminket, elmegyünk munkába, iskolába, majd mikor este megint megyünk valahova, új sminket tegyünk fel!

-Ne mindennap tegyünk sminket a szemünkre és az a körüli részre, ha nem muszáj. 

-Ápolni is a bőrt, az alapozó és a bb krém alá is hidratálni!

-Használjunk szérumot!

-Hagyjuk levegőzni a bőrünket!

-Csak jó minőségű kencéket kenjünk magunkra! 

-Érdemes nézni a sminkek és krémek összetevőit! 

image_92.jpeg

Katy Perry pl. kicsit túlzásba vitte a sminkelést.

 Stressz is öregít!

Bizonyos mértékig nem okoz egészségügyi károkat, bőröregedést, de a túl nagy stressz következtében csökken a kollagénszintje a bőrnek.

12-2.jpg

 

Rendszeres torna, mozgás fiatalon tartja a szervezetet!

247a792639a5c34a_shutterstock_111879731_preview.jpg

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr748665518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2016.05.28. 09:28:28

Nagyon érdekes! :) Az öregedés valóban nagy dilemma mindenki számára, pedg az élet velejárója. :) Valamelyik nap böngésztem az interneten és találtam egy nagyon aranyos cikket. tudomanyplaza.hu/megoregedett-rajzfilmfigurak/ Mi is öregszünk, a kedvenc mesefiguráink is. Ez így van rendjén! :)
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!