screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Valóban magasra tesszük a mércét, ami lábak szépségét illeti?

2016. április 21. 08:42 - K.Blanka L.

 Valóban magasra tesszük a mércét, ami lábak szépségét illeti?

image_186.jpeg

Nem divat a kalapács ujj, de mégis elterjedt. 

A magassarkú cipők előnyei: Magasítják, hosszítják és gyönyörű ívet adnak a lábaknak. A vádlik megerősödnek tőle. Viseletükkel elegáns és nőiesek lehetünk. Tökéletesek alkalmakra. 

image_171.jpeg 

Sok nőnek elengedhetetlen kellék egy alkalomhoz, de sajnos vannak akik éjjel-nappal viselik. Ezzel hosszú távon tönkre teszik a lábukat és a gerincüket.

image_165.jpeg

Tippek:

- Mindig a saját méretedet hordjad! Ne legyen kisebb, se nagyobb a lábadnál.

- Ne járj előredőlve. Húzd ki magad! Már csak azért is, mert a magassarkú rengeteget dobhat a külsődön, ezért járj büszkén benne. De ha nem viseled magabiztosan, akkor rengeteget ronthat is. 

- Tanuld a járást benne! Eléggé furcsán mutat kívűlről az, hogyha valaki botladozva, remegő bokával tipeg a magassarkújában.

A legjobb az ha fokozatosan emeljük a tétet: ne egyből kezdjünk el 10-15 cm-es sarokkal mászkálni. Kezdésnek jöhet  3-4 cm magas és a tűsarkú helyett vastagabb.

- Ne hordjad 24 órán keresztül. Ha egész nap a lábujjaidon jársz, akkor maradandó egészségkárosodást is okozhatsz magadnak (bütyök, kalapácsujj stb...)

- Kerüld ami kényelmetlen, ne csak a cipő külsejét nézd.

- Használjunk talpbetétet

 Hátrányai:

Ha magassarkút viselsz, megváltozik a terhelés. A test súlya a lábfejre és a lábujjakra kerül, illetve a megváltozott testtartás következtében a térdeket is felesleges terhelés éri. A túl gyakori viselettől a lábujjak meggörbülhetnek, kalapácsujjakká deformálódhatnak, (főleg ha még szűk is elől). Számos híres színésznőnek és celebnek tönkrement már a lába a túlzásba vitt 10 cm-esek viselésétől. Némelyikük utána hiába vesz föl akármilyen csodaszép magassarkú szandált, ha rettenetesen csúf és szinte ijesztő lábujjak kandikálnak ki belőlük. 

vm962_v7_overknee_csizma_militaris_szurke.jpgArról se feledkezzünk meg, hogy egy extrém magassarkú csizma (több, mint 10 cm-esek), illetve egy zárt magassarkú cipő is valamikor lekerül a lábról és egy deformálttá vált lábbal nem biztos, hogy hódítunk. Szóval csak mértékkel! Néhanapján pihentessük lábunkat kényelmesebb cipőben és kényeztessük lábfürdővel, krémekkel. Erről majd külön bejegyzésben írok, ahol jó minőségű termékeket is ajánlok majd. 

screen_shot_2016-04-21_at_08_19_43.png

Pár elrettentő példa: 

image_167.jpeg

 

image_169.jpeg

 

image_168.jpeg

 


image_178.jpeg

 

kalapacsujj_3.jpgkalapacsujj.jpg

Sajnos rengeteg nő munkája megköveteli az elegáns kosztümök viselését, amikhez mindig párosul egy massarkú. Ha ez a helyzet, akkor munkán kívűl kerüljük a magassarkúakat és helyettük viseljünk kényelmesebb lábbeliket.

 image_173.jpeg

Hogyan járjunk benne helyesen?

Magassarkúban a járás nem egyszerű dolog. Rengeteg gyakorlást igényel. Sajnos még a kifutókon is történtek már emiatt kisebb balesetek:

110.jpg

1.szabály: Nagyon fontos, hogy kihúzott háttal menjünk.

2. Kis lépésekkel szabad csak kezdeni. A túl gyors lépkedés kificamíthatja a bokát. 

3. A lábfejeid legyenek párhuzamosak

4. Ha fűhöz, kövezett, vagy akármilyen kihívást jelentő úthoz érünk, akkor meg  kell próbálni csak az ujjakon járni, a cipő sarka ne nagyon érintse a talajt! Beakadhat és akkor elvágódhatunk. Például a mozgólépcsőkön is figyeljünk fokozottabban, hogyan és hova lépünk. 

Lépések mozdulata:

 1.                                                                                                        2.

image_175.jpeg

image_176.jpeg

 

 

 

 

 

 

Extrém magassarkú cipők, amelyekkel extrém gyorsan elérhetjük a  kalapácsujjakat!

screen_shot_2016-04-21_at_08_01_53.png

gesa2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 42594_w.jpg

mcqueen05114.jpg

new-design-full-grain-leather-pump-extreme-high-heel-40cm-high-heel-28cm-platform-women-shoes.jpg

Ha már felfedezted magadon a kalapácsujj kialakulását akkor lehet kapni kalapácsujj-javítószallagot amit Itt találhatsz meg: http://www.berkemann.hu/labapolo-termekek/kalapacsujj

korrekturban.jpg

De nagyon fontos, hogy mielőtt bármilyen korrigálót vennél, előtte mindenképpen keresd fel a kezelőorvosodat, illetve ortopédorvosodat!

Ha mértékkel hordunk magassarkút és sokszor pihentetjük a lábunkat, akkor semmi baj nem lehet! :)

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr988648140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2016.04.22. 10:04:12

Sose igényeltem a nejemnél a magassarkút és szerencsére ő is tisztában van vele, hogy anélkül is jól néz ki.

Nem is ilyen borzalom a lába, mint a képeken sokaknak.

efi 2016.04.22. 11:28:45

Nem is tudtam, hogy vannak, akik ebben is alszanak.

K.Blanka L. · www.mhao.blog.hu 2016.04.22. 11:29:37

@efi: Ezt melyik bekezdésben olvastad? :D

Sia 2016.04.22. 13:32:17

A kínaiakat fújolják, mert régen szokásban volt náluk a láb elkötése, mert a pici láb volt a "divat". Mindeközben pedig a nyugati nők önként és dalolva ugyanezt teszik: megnyomorítják a saját lábukat, a "csinos" cipőkben. Híres filmfesztiválra nem engednek be színésznőt lapossarkúban... Ezek a 10+ centis cipők semmivel sm jobbak, mint a kínai lábelkötés. És pont ugyanazért csinálják a nők: szépnek akarnak látszani. A kínaiak a pici topánkában, a nyugati nők a magassarkú cipőkben. A legborzasztóbb az, hogy a boltok választási lehetőséget sem igen kínálnak, legalábbis nem Magyarországon. Bemész akármleyik kommersz cipőüzletbe, ahol átlagos áron árulnak cipőt, csak lapossarkú vagy 10+ centiseket fogsz találni. A kisebb, kényelmes sarkúak, azok mind olyan tervezésűek, hogy 70 éves nagymamók sem szívesen vennék fel. A fiatalabb nőknek tetsző dizájnokban csak gogo-girl sarokmagasságokat lehet találni. Most szólok, negyvenéves korotokra gerincbántalmaitok lesznek, a lábakról nem is szólva. És mindezt azért, mert "ez a divat". Szeretném felszólítani az ilyen cipők tervezőit, hogy legyenek kedvesek egy hétig minden nap 10 órát talpon lenni a kreációikban, utána egész biztos nem terveznének ilyeneket!

Köldök_szösz 2016.04.22. 14:30:11

Először is: Jézusom!!!
Másodszor meg, ahhoz képest hogy lábfétisem van sosem tartottam csinosnak vagy szexinek a magassarkú cipőt a nőkön.

HgGina 2016.04.22. 14:50:51

@Shin99: az aranylótusz láb nem divat volt, hanem a nők szökésének megelőzése. Azokkal a megnyomorított lábakkal nem tudtak szaladni, de még gyalogolni se nagyon.

Alick 2016.04.22. 15:38:43

A zasszonynak inkább javasoltam a zokni-szandál kombót, így jól össze tudunk öltözni... :)

micsoda? 2016.04.22. 16:47:51

Mértékkel, mert magunk között szólva, sokkal csinosabb a nő magassarkú cipőben. Ahogy posztoló is irta, amikor nem olyan lényeges, kényelmest, kell felhúzni.

@Alick: :)))))))))

Csb 2016.04.22. 16:48:19

Lab- es cipofetisiszta vagyok. Imadom, ha egy non magassarku van.

Meg lehet oldani, hogy csinos is legyen, meg egeszseges is: lehet napkozben cserelni, vagy egyik naprol a masikra hol hordani, hol nem. Volt kolleganom, aki tartott bent a munkahelyen 3-4 par magassarkut meg tan egy laposat is. Otthonrol laposban jott, a cegnel felpattant a dogos cipore, es muszak vegeztelvel visszacsuszott a laposba.

Nem eletveszelyes a magassarku, csak nem kell tulzasba vinni. Ezt is, mint mindent: esszel kell!

(bocs az ekezetek hianya miatt)

Advanced Flight 2016.04.22. 16:49:16

@HgGina: vagyis inkább a nők tárgyiasításának újabb eszköze. A férfi ezzel jelezte gazdagságát és társadalmi státuszát: az aranylótuszos feleség nem tudott járni, következésképpen dolgozni sem. Tehát a férfi elég gazdag ahhoz, hogy eltartson egy nyomorék feleséget. Ugyanerre hajaz a több afrikai/közel-keleti törzsnél megtalálható szokás, a nők extrém felhizlalása.

A témához: az extra magas cipőkben flangálás valóban egészségtelen, de egy törpesarkú kis körömcipővel vagy telitalpúval sztem semmi gond.
És ne felejtsük el: a bütyök kialakulása inkább genetika, mint cipőhordási kérdés. Családomban két nő is van, akik a büdös életben fel nem vennének magassarkút, és olyan csúnya, ferde a lábuk a bütyök miatt, hogy borzalom.

Girhes Joe 2016.04.22. 18:22:48

@micsoda?:

Egyesek meg fognak érte kövezni, hogy férfiként ilyet mondok, de szerintem a fűző kb. ugyanez a kategória. MÉRTÉKKEL (azaz nem extrém szorosra húzva és nem folyamatosan hordva) valószínűleg az se okoz különösebb egészségkárosodást, viszont eszméletlen jó 8-as alakot csinál. Az én szememben egy fűzős plus size nő nagyságrendekkel kívánatosabb, mint egy egyensovány sátorcövek.

Egyébként a magassarkúnak pont a tartás módosítása is az egyik funkciója (amit a cikk kárhoztat), mert az is az "ívesebb" forma felé viszi a viselőjét. Na meg nem lehet benne óriásiakat lépve olyan maszkulin módon talpalni, mint egy olimpiai gyaloglóbajnok. Szóval nem véletlen a magassarkús nők mágikus hatása a férfiakra.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!