screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Egészséges Palacsinta recept tojás nélkül

2016. március 21. 10:18 - K.Blanka L.

Egészséges Palacsinta recept tojás nélkül:

 

image_126.jpeg

Ez a recept 1 személyre elég. Természetesen ha többet szeretnétek, akkor csak annyiszor kell megduplázni az adagot. :) Nem kell sok minden hozzá, egy pillanat alatt készen vagy! :) Nincs telepakolva kalória dús összetevőkkel!

Hozzávalók 1 személyre:

150g natúr görögjoghurt

4-5 Evk. barna cukor

5 Evk. rétesliszt

1 Tsk. fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék

1 Tsk. vaníliás cukor(elhagyható)

Olívaolaj

Tetejére méz 


image_127.jpeg
A görögjoghurtba beledobjuk a fűszert(fahéjat vagy mézeskalács fűszerkeveréket). A mézeskalácsosat azért ajánlom, mert nagyon finom ízt ad. (Nem lesz tőle karácsonyi)sajnos :D. 

 

Ezek után jöhet is a barna cukor.A barna cukornak kevésbé édes az íze, ezért több kell belőle mintha fehér cukrot használnánk. Majd a vaníliás cukrot is beletesszük, ha mégis felszeretnénk dobni a receptet, igaz, hogy a vaníliás cukor nem igazán tartozik a ,,legegészségesebb" hozzávalókhoz, de egy csipet szerintem nem árthat, bár ha akarod elhagyhatod. :) A végén egy kis olívaolajat cseppentünk bele, ami egyébként nagyon egészsées, mert nem növeli a koleszterin szintet, épp ellenkezőleg. Pl.: Sokan Olaszországban megesznek mindennap vagy minden héten 1 kisk. olívaolajat az egészségükért. 

Az egészet összekeverjük homogénné. És már készíthetjük is elő a lisztünket! :)

A réteslisztet beleszórjuk. A rétesliszt azért jó, mert   sokkal csomómentesebben elkeverhető. Nagyon könnyű és finom palacsintatésztát kapunk. Az egészet öszzekeverjük! Az állaga szép sűrű lesz!

 Majd ezután egy kisebb méretű tepsiben kb. addig sütjük 1-1 oldalát amig szép aranybarnára nem változik a színe. A tepsibe szintén pár csepp olíva olajat teszünk.Állandóan nézzük, hogy oda ne égjen! És készen is volnánk a palacsintákkal. Kb 3-4 palacsinta születik ebből az adagból, ami reggelire pont tökéletes!:DA tetejére tehettek egy kis mézet is. :) Ugyanezt a receptet egyébként elkészíthetitek egy kisebb méretű tojás hozzáadásával.

 image_128.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr868508754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!