screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Pattanások ellen

2016. március 13. 17:57 - K.Blanka L.

Pattanások ellen!

A pattanásos bőr az amitől a legnehezebb szabadulni, bármennyi idősen, bármikor előjöhetnek, de sajnos főleg ha megjön a havi, vagy tinédzser korban amikor az ember hormonális változásokon megy keresztül. Lehetsz te lány vagy fiú, elkerülhetetlen a pattanások megjelenése. Ha száraz a bőröd talán megúszhatod, viszont annál nagyobb figyelmet kell fordítanod a hidratálásra! 

Mutatok is néhány jó terméket ami majd megszabadít a pattanásoktól:

 image_11.png

1. Vichy normaderm arclemosó gél: Kitűnően habzik, nagyon finom parfümös illata van, tényleg nem irritáló, nagyon kellemes kozmetikum illata van. Az a jó a Vichy termékekben hogy nincs bennük parabén se semmilyen káros összetevő , még alkohol, szappan sincs bennük csak bőrnyugtató anyagok kombinációja. Szabályozza és eltávolítja faggyút és nem szárítja ki a bőrt. Kb. Akciókon sokszor adnak 20 % kedvezményt, meg az interneten is hozzá lehet jutni jóval olcsóbban. 

2. Body shop teafa olajos arclemosó gél: Egyszerűen nem hittem a szememnek kb 1 hét után láttam a változást, hogy megszabadította a bőrömet a pattanásoktól, bőrhibáktól. Ezt mindenkinek muszáj kipróbálnia! Mindaddig nem hittem azoknak akik azt tanácsolták, hogy mennyire jó a zsíros bőrre a teafa olaj amíg ki nem próbáltam.Értelemszerűen teafa illata van. 

3. Normaderm tonik: Ugyanolyan illata van. Teljesen összehúzza a kitágult pórusokat. Nagyon jól kitisztítja a bőrt. Ez is kb annyi lehet mint az arclemosója.

4. Normaderm micelláris víz: Az illata fura volt, kicsit dohosnak éreztem és mások is írtak róla ilyet, viszont ez az egy hibája van szerintem. Jól tisztít, leszed mindent, még a sminket is, magyarul mindent amit ígér azt megteszi. Állítólag jó a szem smink lemosására is, de én nem mertem a szemkörnyémre felvinni belőle, mert szalicíl sav van benne ami szárítja a bőrt, és ez a pattanásos bőrre való változat. 

5.The Body Shop géles krém: Ha olajosabb a bőrőm akkor ezt használom, mert ez inkább mattít a pattanástalanító hatása mellett. A 2. legjobb, legkedvencebb krémem. Nagyon sokat segít. Megint csak a teafa olaj tartalma miatt. Nagyon hamar beszívódik és selymessé teszi a bőrt. A body shopban már 1. Vásárlás után igényelhetsz törzsvásárlói kártyát amivel mindent olcsóbban kaphatsz meg, ezért nem árt igényelni egyet! ;)

6. Vichy normaderm hidratáló krém: Szuper hidratáló. Ha kicsit szárazabb a bőr felszíne akkor egyből rendbe hozza, közben segít a pattanásokat leküzdeni, szintén semmi allergén nincs benne, tökéletes azoknak akiknek borzalmasan érzékeny bőrük van, mert ezek a krémek egyáltalán nem okoznak semmi rosszat.  Nagyon sokáig elég, de sajnos nem lehet teljesen kihasználni mert mindig marad egy kis csepp az alján amit lehetetlenség kinyomni vagy kiszedni.

Álltalában a legjobbak a cink vagy szalicíl sav tartalmú kozmetikumok és azok közül is olyanok amelyek nem szárítják túl a bőrt. Mert a túlszárítástól még jobban termelődni fog az olajosság az arcbőrön. Az étrend is sokat számít: pl. Ne nagyon vidd túlzásba az olajos magvak, zsíros ételek fogyasztását, illetve ne egyél túl sok édességet!  Igazából nagyon sajnálom azt, hogy nem vettem teafaolajos termékeket előbb, mert akkor nem kellett volna 13-14 évesen a pattanásoktól ennyire szenvednem.  Bár jobb későn mint soha. :D  Komolyan mondom, hogy elég két három nap és már látszani fog a tisztulás a bőrön, egy-két hét alatt meg szinte tökéletesen megtisztul.

És egy kis házi maszk:  Házikészítésű maszkokkal is ki lehet egészíteni az arcápolási rutint. :D

1 csésze jól kifőzött zöld tea 

1 kiskanál alma ecet

1 kiskanál méz

2 -3 evk cukor

Hagyd rajta 15 percet és kb 2x egy héten vidd föl az arcodra ezt a keveréket. 

 

 Tipp: A zsíros bőrre jó a fekete teával átitatott vattakorong is!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr568474058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!