screen_shot_2016-12-03_at_21_01_20.png"

Makeup Hair & Outfit Blog

Smink, haj, divat blog

Szempillák

2016. március 12. 12:14 - K.Blanka L.

image_5.jpegSzempillákról

Mindent a szempillaspirálokról!

A szempilla spirál talán az egyik legkedveltebb smink cucc. Szinte minden lány ezzel kezdi az egész sminkelést! Nem csoda hiszen egészen megtudja változtatni az arcot. 

A legjobb drogériás spiráljai a Maybelline- nek vannak. Szinte mind megbízható, nem peregnek, nem irrítálják a szemet, legalább is én nem találkoztam ilyennel ettől a márkától, de sajnos másnál igen... A Benefit they're real is valami csoda, annyira kár, hogy itthon nem hoznak be ilyesmiket. Netről viszont meg lehet kaparintani! :D

Most akkor térjünk is a lényegre! A szempillaspirált nem kell 3 hónaponta cserélni, viszont napi használat mellett kb 7 hónapnál tovább nem ajánlom használni, viszont ha csak ritkán használod akkor 1 év max. 

Soha ne add oda senkinek a spirálodat kölcsön! Ez kb olyan mintha a használt zsepidet adnád kölcsön valakinek, mert ugyanis mindenkinek a szempilláján ici-pici bacik vannak! Egyáltalán nem higénikus. Nem véletlenül a profi smink mesterek is külön applikátort használnak minden modellhez amit használat után vagy kidobnak, vagy kifertőtlenítenek. 

Sajnos a lemosása a spiráloknak nehéz dolog. Főleg ha vízállót használsz! Ha lemosod  a festéket a szemedről, mindig támaszd meg a szemed külső részét, hogy ne nyújtsd meg a szemhéjad és nagyon gyengéden maszírozd a vattakorongal a szemedet és használj egy kis fültisztító pálcikát is a maradék festékhez. Használj olajosabb szemfesték lemosókat, mert ápolják a szem körüli bőrt és könnyebben leviszik a festéket.

Hiper szuper szemlemosók:

image_4.png

Clinique szemfesték lemosó 6600Ft ,  Garnier micellás víz 1800Ft, Vichy kétfázisú szemlemosó 4-5000Ft, Lancome szemlemosó 8-9000Ft

Pókláb spirálozás: Az összeragadt spirálozás nem túl előnyös, ha sűrűbb hatást és hosszabb pillákat szeretnétek akkor próbáljátok ki a lash primert. Ez egy külön réteget visz fel a szempillátokra ami megvastagítja, hosszítja, és tartósabbá teszi a festéket. 

Nem kell 120 réteg spirál, mert akkor a pillák elnehezülnek, letörnek, és ki hullanak lassacskán. Bőven elég két réteg és még tehettek fel egy primert alá. 

Lash Primerek:

image_7.png

1. Lancome Cils Booster 2. Estée Lauder Lash Primer Plus  mind a kettő  9-10.000 körül van árban. Hát sajnos nem olcsóak. 

Ezek nem éppen olcsóak, de ezek a legjobbak a lash primerek közül. A lash primerek sokszor fehérek, de ettől nem kell megijedni, mert átlátszóra száradnak, mint akár egy műszempilla ragasztó, és a szempillafestékkel pedig úgyis betakargatod. Nagyon jót tesznek a szempilláknak egyébként, mert ápolják.

Top spirálok:

Állítólag a L'Oréal-nak is vannak jó spiráljai, de még azokat nem próbáltam, az Estée lauderesről több embertől is csak jót hallottam, hogy állítólag nagyon jó.

image_5.png

 1. Benefit they're real 6-8000Ft, 2. Estée Lauder 9-10.000 Ft 3. Maybelline the rocket volum 2200Ft körül, 4.  Maybelline great lash 1400-1800Ft, 5. Maybelline lash sensational 2200Ft körül

Szempilla göndörítés: 

Őszintén szólva nem a kedvencem. :D A szempilla göndörítő főleg akkor nem jó ha előtte pl ha hajszárítóval hevíted, vagy spirálozás után használod, mert a hevítéstől ugyanaz történik mint amikor besütöd a hajad és utána törni fog. Spirálozás után pedig azért nem ésszerű, mert a festék megdermed a szempillákon és akkor ezzel hirtelen megtörjük. Ha szépen óvatosan használod és ezt a két dolgot hanyagolod, akkor semmi baj nem lehet! ;)

Műszempilla:

El kell ismerni, hogy gyönyörű hatást lehet vele elérni csak ha természetes, de a ,,légycsapó" hat méteres pillákkal pont, hogy nem! 

Műszempilla típusok:

A műszempillát bátran használhatod időnként, de mindennapos használata szemhéjplasztikához vezethet!

A műszempillát ugye ,,ragasztóval" felrakod és megköt egy kicsit és amikor a leszedésre kerül a sor akkor tulajdonképpen le kell húzni a szemhéjról ami megnyújtja a szemhéjat és sokkal rosszabb mintha szemcerkával satíroznánk a szemünket ami szintén rossz. Ezt úgy képzeljétek el, mint egy ragtapaszt amit amikor lehúzunk megnyújtja a bőrt. A szemhéj lógni fog.  Az is jobb ha mondjuk havonta egyszer rakod fel, vagy mondjuk buliba. 

A műszempilla ragasztók közül a Duo-t ajánlom. 2000-2800 Ft és nagyon sokáig elég. És érdemes beszerezni egy műszempilla feltevő csipeszt, mert nagyon megkönnyebbíti a felrakást.

image_6.jpeg

image.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mhao.blog.hu/api/trackback/id/tr968469796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Copyright © 2016 Makeup Hair and Outfit blog Minden Jog fenntartva!